Hysj, løvene sover

Tre uker før EUs toppmøte i Göteborg, tre timer med bil fra Oslo, gjesper Stortinget seg gjennom sin Europa-debatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DET ER IKKE UVANLIG at Stortinget debatterer for glisne benkerader. Ofte er det bare medlemmene av fagkomiteen som holder skansen til det eventuelt kalles inn til avstemning. Det er likevel sjelden så glissent som det var under mesteparten av debatten i går om regjeringens Europa-melding. Stortinget virker oppsiktsvekkende uinteressert i debatten om utviklingen i vår verdensdel.

Selve frontene er urokket i spørsmålet om norsk medlemskap, med unntak for Carl I. Hagens glideflukt fra ja til nei der han i går var blitt «hundre prosent tja». Venstres Lars Sponheim, som var til stede under sitt eget innlegg, markerte med et godt balansert syn et slags tidsskille som består i at både nei, tja og ja nå synes det er en god ting at EU-unionen vokser. Det mente ikke alle i 1994.

Likevel gjør det ikke noe sterkt inntrykk ved innledningen til valgkampen at EU-unionen om noen år blir sammenfallende med det geografiske Europa, med unntak for Norge og noen andre land som ble selvstendige da Sovjetsamveldet brøt sammen. Det var litt vemodig at også Anne Enger Lahnsteins plass sto tom så lenge jeg satt i presselosjen. Kanskje var det, når alt kommer til alt, det største tidsskillet?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer