Hysj-møte med burmesisk major

Norsk UD bekrefter møte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Vi kan bekrefte at møter mellom den burmesiske majoren og den norske ambassade i Bangkok har funnet sted. Majoren har lagt frem sine ønsker, sier pressevakt i norsk UD Jørn Svenungsen til Dagbladet.no.

Den burmesiske majoren som har sagt han vil søke asyl i Norge, kontaktet den norske ambassaden i Bangkok i går og fikk møte med dem i dag. UD ønsker ikke å utdype hva som ble diskutert under møtet med den deserterte majoren, eller hvorvidt han har søkt om asyl i Norge.

- Saken hans er til behandling hos oss nå, og vi kan ikke kommentere saker som ikke er ferdigbehandlet, sier Svenungsen.

Han vil heller ikke si noe om hvorvidt saken skal hastebehandles.

På flukt

Det var en svensk journalist fra nyhetsbyrået TT som tirsdag møtte majoren i et avsidesliggende hus som tilhører karengeriljaen, dypt inne i jungelen like ved grensen til Burma.

Mannen skal være i 40-årene og kaller seg Win. Han ønsker ikke nå å oppgi fullt navn av hensyn til familien som er igjen i Burma.

Win har en lang karriere i hæren bak seg. Etter å ha latt seg verve i 1982, har han deltatt i militære angrep på flere etniske geriljagrupper og mot opiumkongen Khun Sa. Og frem til ganske nylig tjenestegjorde han i Rangoon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer