RYSTET: Arfan Bhatti er opprørt over debatten som raser på PST sine hjemmesider. Han mener PST må bli bedre til å stoppe sjikanerende innlegg. Her med en karikatur av Muhammed som det ble lenket til fra sidene. Foto: Jon Terje H. Hansen
RYSTET: Arfan Bhatti er opprørt over debatten som raser på PST sine hjemmesider. Han mener PST må bli bedre til å stoppe sjikanerende innlegg. Her med en karikatur av Muhammed som det ble lenket til fra sidene. Foto: Jon Terje H. HansenVis mer

Hysj-politiet lenker til sider som framstiller profeten som en gris

Via lenker på Politiets sikkerhetstjenestes Facebook-sider framstilles profeten Muhammed som en gris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| I fjor valgte Politiets sikkerhetstjeneste (PST) å lage en egen Facebook-profil. I dag har siden nærmere 5.400 tilhengere.

Flere av hysj-hysj-politiets tilhengere bruker PSTs egen Facebook-side til seriøse diskusjoner. Andre går til frontalangrep mot muslimer og jøder.

Samtidig blir etniske religioner grovt hetset. En av dem som forsøker å bruke Facebook-siden til PST er den tidligere terroranklagede Arfan Qadeer Bhatti.

Men Bhatti blir ifølge ham selv sensurert. Andre får derimot lov til ytre seg svært nedsettende om folkegrupper og religioner.

Grove karikaturer

Flere karikaturtegninger av profeten Muhammed har vært linket direkte til fra PSTs Facebook-sider.
Liknende karikaturtegninger fikk muslimer i store deler av verden til å reagere med sinne, flaggbrenning og angrep på vestlige ambassader.

Norges ambassade i Syrias hovedstad Damaskus ble satt fyr på av rasende folkemengder i 2006.
Tegningen som Dagbladet fikk påvist via PSTs Facebook-side, viser profeten Muhammed framstilt som en gris, mens han skriver på Koranen.

Ved siden av karikaturtegningen er det ytringer om folkegrupper og religioner og folkegrupper.

Krasse utsagn om etniske og religiøse grupper er ikke uvanlig på PSTs profil i nettsamfunnet. Disse utsagnene er gjengitt nøyaktig slik de er skrevet på PSTs Facebook-side:
«... fuck off din helvetes bortskjemte kladd...du er akkurat som flertallet av andre muslimene. ..storforlangende og brautende og truende når du ikke får spesialbehandling...dra til helvete tilbake til dynga du kom fra!!!!!»

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og:
«... vi tåler faen ikke mer av denne dritten snart...la oss få kostet vekk denne helvetes jævelskapen fra våre land...vekk med alle muslimer ...deporter dem!!!!»

Jødehets

Andre igjen velger å la sitt raseri gå ut over jøder:
«Boikott PST...Til dere som er redd for Mulla K....Forlat Norge å flytt til Isreal...Husk å bytt til Jødisk pass også...Så slipper mine skatte penger bli brukt på dere, når dere blir pensjonister...Jeg selv har det bra i Norge og trives her!!»

Og:
«vi hater jøder for de okkuperer palestina! Hvorfor hater nordmenn oss for at vi flommer inn i Norge som svartedauen?»  

Alle kan skrive

Grov sjikane av folkegrupper og religioner er nærmest helt vanlig på PSTS Facebook-sider.
Ved å klikke inn på PST på Facebook, kan alle som har registrert seg som tilhengere av det hemmelige politiet skrive meldinger, komme med ytringer og legge igjen bilder og tegninger.
Først etter at Bhatti begynte å bruke sikkerhetspolitiets Facebook-sidene, har de blitt redigert, og flere av artiklene til Bhatti har blitt fjernet.
Ved å klikke på innleggene og lese kommentarene kommer man direkte videre til andre sider som er linket til PSTs Facebook-side.

Sårende og krenkende

En rekke av kommentarene er åpenbart rasistiske.
Et søk på diskusjonssiden på PSTs Facebook-profilsine diskusjonssider viser en rekke utsagn som mange vil oppfatte som krenkende og dypt sårende.
Bare noen cm fra de grove utsagnene og karikaturtegningen Dagbladet fikk påvist, har PST selv laget linker til ledige stillinger i det hemmelige politiet.

Trykker man på feil link er det ikke en lukrativ stilling som politiinspektør i sikkerhetspolitiet som kommer fram på dataskjermen — men en karikatur av profeten Muhammed, framstilt som en gris.