Hysj-politiet lenker til sider som framstiller profeten som en gris

Via lenker på Politiets sikkerhetstjenestes Facebook-sider framstilles profeten Muhammed som en gris.

RYSTET: Arfan Bhatti er opprørt over debatten som raser på PST sine hjemmesider. Han mener PST må bli bedre til å stoppe sjikanerende innlegg. Her med en karikatur av Muhammed som det ble lenket til fra sidene. Foto: Jon Terje H. Hansen
RYSTET: Arfan Bhatti er opprørt over debatten som raser på PST sine hjemmesider. Han mener PST må bli bedre til å stoppe sjikanerende innlegg. Her med en karikatur av Muhammed som det ble lenket til fra sidene. Foto: Jon Terje H. Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| I fjor valgte Politiets sikkerhetstjeneste (PST) å lage en egen Facebook-profil. I dag har siden nærmere 5.400 tilhengere.

Flere av hysj-hysj-politiets tilhengere bruker PSTs egen Facebook-side til seriøse diskusjoner. Andre går til frontalangrep mot muslimer og jøder.

Samtidig blir etniske religioner grovt hetset. En av dem som forsøker å bruke Facebook-siden til PST er den tidligere terroranklagede Arfan Qadeer Bhatti.

Men Bhatti blir ifølge ham selv sensurert. Andre får derimot lov til ytre seg svært nedsettende om folkegrupper og religioner.

Grove karikaturer

Flere karikaturtegninger av profeten Muhammed har vært linket direkte til fra PSTs Facebook-sider. Liknende karikaturtegninger fikk muslimer i store deler av verden til å reagere med sinne, flaggbrenning og angrep på vestlige ambassader.

Norges ambassade i Syrias hovedstad Damaskus ble satt fyr på av rasende folkemengder i 2006. Tegningen som Dagbladet fikk påvist via PSTs Facebook-side, viser profeten Muhammed framstilt som en gris, mens han skriver på Koranen.

Ved siden av karikaturtegningen er det ytringer om folkegrupper og religioner og folkegrupper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer