- Hysterisk av Israel

- En hysterisk handling, sa den ytterliggående østerrikske politikeren Jörg Haider i går som en kommentar til trusselen fra Israel om bryte den diplomatiske forbindelsen med Østerrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israel har truet med å bryte forbindelsen dersom Haider og hans Frihetsparti får regjeringsmakt.

- I en sivilisert verden reagerer man ikke med trusler. Man setter seg sammen rundt et bord og diskuterer med dem som har annerledes ideer enn en selv, sa Haider på en pressekonferanse i Strasbourg i Frankrike i går.

Etter valget i Østerrike ligger det nasjonalistiske Frihetspartiet an til å bli landets nest største parti. Men marginene er meget små, og opptellingen av 200000 forhåndsstemmer vil avgjøre om Haider kommer på annen eller tredje plass.

Etter valget har israelske organisasjoner oppfordret de 9000 jødene i Østerrike til å flytte til Israel.

- I løpet av mine 20 år som politiker har jeg ikke én eneste gang kommet med en antisemittisk uttalelse, sa Haider i går. Simon Wiesenthal, også østerriker og verdens mest kjente nazijeger, bekreftet dette i går, ifølge nyhetsbyrået AP.

Haider avslørte i går at han nå legger ut på reise til München, Roma, Paris, London og New York for å endre det negative bildet som er skapt av ham internasjonalt etter valget.

Østerrikes president, Thomas Klestil, liker heller ikke kritikken av Østerrike fra utlandet. I går ba han internasjonal presse behandle fakta med litt mer omsorg enn til nå.