Hytte tatt av ras på Voss

Ingen personer er skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Klokka 20.07 i kveld fikk politiet melding om et jordras i Raundalen i Voss kommune.

- Raset har en anslått bredde på 50-100 meter, sier Walter Fosse, operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet kunne ikke ta seg fram til rasområdet til fots, på grunn av høy vannstand i en nærliggende elv. Et politihelikopter flør derfor nå over området for å sjekke ut skadeomfanget.

- En hytte tatt av raset. Det var ingen personer i hytta da rasket gikk, sier Asbjørn Andersen, operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, til Dagbladet.no i 22.30-tida.

Det ligger flere hytter og seterhus i området

Mye nedbør

Basert på opplysninger fra folk i nærheten er politiet rimelig sikre på at ingen personer er skadet i raset.

- Det er heller ikke meldt om savnende, sier Andersen.

Foto: Arnstein Karlsen
Foto: Arnstein Karlsen Vis mer

- Vi vet foreløpig ikke noe om årsaken til raset, men det er nærliggende å tro at det har noe å gjøre med all nedbøren som har kommet i løpet av dagen, sier Fosse til Dagbladet.no.

Politiet har nå avsluttet arbeidet for kvelden.

Bergensbanen stengt

Uværet har også ført til at Bergensbanen er stengt mellom Voss og Myrdal. Det jobbes med å utbedre feilen. I mellomtiden vil kundene som reiser med nattog natt til torsdag bli berørt. 

- Det vil gå tog fra Oslo S til Ål og fra Bergen til Voss. Kundene vil få tilbud om alternativ transport på denne distansen. Alle vil få tilbud om å refundere eller booke om billettene, sier informasjonssjef Preben Colstrup i NSB til NTB.

Hytte tatt av ras på Voss