Hytte til 100 millioner!

OPPDAL/OSLO (Dagbladet): 100 millioner kroner. Det ser ut til å bli prislappen på hytte-palasset Kjell Inge Røkke bygger seg på Oppdal. Bortimot 100 mann er i arbeid på den fasjonable byggeplassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men Røkke må vente til jul neste år med innflytningsfesten.

Men denne herligheten har sikkert Røkke råd til - siden han slipper å skatte til Norge. 50 millioner måtte han ha punget ut med i året om han ble skattepliktig i Norge.

Forsinkelsene og fordyringen av hytta kommer dels av at finansgiganten vil ha det skikkelig: Sist gang han landet med helikopter og inspiserte prosjektet, beordret han nemlig rivning av alle bærende elementer i hyttas hoveddel.

Denne delen av hytta, der Røkke sjøl skal holde hus, blir dermed ikke ferdig før til jul neste år.

Den øvrige familien kan imidlertid - om alt går etter planen - flytte inn i sin del av kåken på Oppdal til neste års påskeferie.

- Kjell Inge Røkke setter kvalitet foran framdrift, sier sivilingeniør Bård Bakkejord i utbyggerfirmaet PABAS.

Først skulle Røkke feire tusenårsskiftet på hytta. Så var det snakk om å ha prosjektet ferdig neste sommer.

For grovt for Røkke

Røkke tok en helikoptertur til Oppdal tidlig i sommer, og skal da ha fått øye på det han mente var sprekkdannelser i tømmeret.

- Han syntes det ble for grove dimensjoner i forhold til rommenes størrelse. Du kan tenke deg fire store søyler langs veggen i et kanskje 15 kvadratmeter stort rom. Det ble for mye, sier Bakkejord.

Under en annet inspeksjon i vår, skal Røkke ha reagert kraftig på at byggeplassen ikke var strukturert nok. Dengang beordret han ryddesjau blant arbeiderne. Han følger med, og holder kustus.

Nå skal alt det dyre og flotte materialet som Røkke har revet, selges til høystbydende.

2500 kvm

Fjellpalasset i Stølslia på Oppdal skal bestå av fem hytter i en sammenkjedet løsning. Den blir 77 meter lang og får en brutto grunnflate på om lag 2500 kvadratmeter!

Røkkes egen del av hyttepalasset skal ligge fremst, med front ut mot dalen. De andre delene er nå satt opp og skal ferdigstilles med vann og strøm.

Hyttepalasset er omstridt. Kritikere har kalt det «et kråkeslott i beste Pippi Langstrømpe-stil» og «et slags Disneyland i Norge».

Men bygdefolket hilser Røkke velkommen til Oppdal.

Ordfører John Egil Holden (Sp) synes det er kjekt å få Røkke til bygda. Han setter pris på at finansmannen øker sysselsettingen:

- Jeg kan vel si såpass at han legger beslag på det som finnes av tømrere og laftere i Oppdal og nabobygdene for øvrig. Han har vel plukket de beste også. Totalt mener jeg at nærmere 100 mann er i sving borte i lia hans.

100 millioner

- Hva er kostnadsoverslaget på Røkke-hytta?

- Det siste tallet jeg hørte, var mellom 90 og 100 millioner kroner, smiler ordføreren for de gode tider i Oppdal.

Bygdas byggebransje økte antall arbeidsplasser med 25 prosent fra 1997 til i fjor. Årets tall blir neppe lavere.

- Bransjen har gode tider. Ingen har ledige arbeidere å avse. I fjor ble det reist hytter, næringsbygg og offentlige bygg for 300 millioner kroner. Det er mye i ei bygd med drøyt 6000 innbyggere, mener Holden. Han legger til:

- Årlig bygges det 70- 80 hytter i kommunen.