DRAPSSIKTET: Den 41-årige kvinnen og hennes 18-årige samboer er siktet for drap og drapsforsøk på hhv. kvinnens far og mor. Foto: Andreas Bardell / Aftobladet / IBL / NTB Scanpix
DRAPSSIKTET: Den 41-årige kvinnen og hennes 18-årige samboer er siktet for drap og drapsforsøk på hhv. kvinnens far og mor. Foto: Andreas Bardell / Aftobladet / IBL / NTB ScanpixVis mer

Hyttedrapet: - Siktet kvinne (41) prøvde å forgifte ektemannen etter å ha forfalsket livsforsikring

If nektet å utbetale 2,5 millioner svenske kroner etter at ektemannen druknet i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Væpnet politi gikk i går kveld til aksjon på P-Hotels Brattøra i Trondheim sentrum. På et rom pågrep de et svensk drapssiktet kjærestepar - hun 41, han 18, skriver Expressen.

Ifølge politiet i Västmanland er de to siktet for det mye omtalte såkalte hyttedrapet. 3. august ble kvinnens far (68) funnet drept på hytta i Arboga, 15 mil vest for Stockholm. Hennes mor (63) ble funnet hardt skadd.

Politiet har nå gjenopptatt etterforskningen av dødsfallet til ektemannen (42) i fjor, skriver Svenska Dagbladet (SvD). Ifølge Västmanland Läns Tidning (VLT) mener dessuten forsikringsselskapet If at kvinnen tidligere på året forsøkte å forgifte ektemannen.

Ifølge svenske medier har kvinnen tidligere også vært under etterforskning for seksuelle overgrep mot tenåringsgutter.

Nektet å betale

Politiet gjenopptok denne uka etterforskningen av dødsfallet til 41-åringens ektemann, som druknet ved Arboga i fjor. Saken ble henlagt, men If har nektet å utbetale 2,5 millioner svenske kroner i livsforsikring til kvinnen på grunnlag av egen etterforskning; de mistenker at hun forfalsket forsikringen og tok livet av mannen, ifølge SvD.

FUNNET PÅ HYTTA: Den siktede kvinnens far og mor ble funnet i familiehytta i Arboga 3. august. Her en poiltitekniker under etterforskningen av drapet og drapsforsøket. Foto: Andreas Bardell / Aftonbladet / IBL / NTB Scanpix
FUNNET PÅ HYTTA: Den siktede kvinnens far og mor ble funnet i familiehytta i Arboga 3. august. Her en poiltitekniker under etterforskningen av drapet og drapsforsøket. Foto: Andreas Bardell / Aftonbladet / IBL / NTB Scanpix Vis mer

Den avdøde ektemannens pårørende har hele tida funnet dødsfallet mistenkelig. Han var ved god helse og i god form, men ble funnet på én meters dyp i innsjøen Hjälmaren, like ved hytta der drapet på konas far fant sted. Det tok tolv timer før hun meldte ektemannen savnet.

Ifølge VLT forsøkte kvinnen i februar i fjor å forgifte ektemannen på en utenlandsreise. Dette skjedde en måned etter at den påstått forfalskede livsforsikringen var tegnet, går det fram av Ifs etterforskning.

- Han ble så dårlig at han måtte oppsøke behandling. I tillegg måtte han behandles også da han var tilbake i Sverige, sier Ifs etterforskningsleder Anders Lindstrand til VLT.

Vil gifte seg

Lindstrand forteller at If er frustrert over ikke å bli hørt av politiet, og sier de når som helst er klare til å overlevere materialet fra etterforskningen til dem.

Ifølge kvinnens forsvarer Amanda Hikes er ikke noen siktelse for drap på ektemannen kunngjort for henne, skriver Aftonbladet.

Kvinnen har drevet et såkalt HVB-hjem for barn og unge. Hjemmet er ifølge svenske medier stengt etter bl.a. etterforskning for seksuelle overgrep mot beboere, ifølge Svenska Dagbladet (SvD).

Ifølge SvD har 18-åringen tilknytning til HVB-hjemmet. Paret planlegger å gifte seg.

- Merket ingenting

P-Hotels Brattøras hotellsjef Frode Hofstad forteller til Aftonbladet at samboerparet sjekket inn sammen med kvinnens to barn på formiddagen i går. Pågripelsen foregikk uten dramatikk i 18.30-tida.

- Vi merket det ikke, og fikk i dag beskjed om at det hadde skjedd. To sivilkledde politimenn gikk opp og pågrep dem, sier Hofstad til avisa.

BOLIGEN: Politiet undersøker den siktede kvinnens bolig. Foto: Fredrik Persson/TT / NTB scanpix
BOLIGEN: Politiet undersøker den siktede kvinnens bolig. Foto: Fredrik Persson/TT / NTB scanpix Vis mer

Paret ble i løpet av dagen fraktet til Västerås, der de ble avhørt. De to barna er tatt hånd om av norsk barnevern og vil også bli fraktet til hjemlandet.

Paret var internasjonalt etterlyst. Politiets pressetalsmann Anders Hedström opplyser at det var norsk politi som først varslet sine svenske kolleger om at de befant seg i Trondheim.

Moren mistenkt

I utgangspunktet var den skadde 63-årige moren mistenkt for å stå bak drapet på ektemannen, men etter avhør av henne falt mistanken på datteren og hennes unge samboer.

Paret ble pågrepet på og ved Arlanda flyplass 16. august, men løslatt igjen tre dager seinere. Forrige onsdag dro kvinnen på ferie til Thailand, uten sin 18-årige kjæreste.

I mellomtida styrket politiets etterforskning mistanken mot samboerne, bl.a. fordi en bil kvinnen disponerer, knyttes til åstedet. Paret ble etterlyst internasjonalt, og i går ble altså begge pågrepet i Trondheim.

Aftonbladet skriver at 41-åringen landet på Værnes allerede mandag, og møtte den 18-årige kjæresten der.

Ifølge sine forsvarere nekter både 41- og 18-åringen skyld for drap og drapsforsøk. De sitter nå på politihuset i Västerås.