Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

Hytteeiere krever kraftig endring: - Unødvendig og inngripende

Hytteeiere mener at hytteforbudet treffer urettferdig og krever at reglene endres før påske.

FREDAG 20. MARS: Rentekutt og høy arbeidsledighet som følge av coronakrisen. Foto: NTB Scanpix / Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Et totalforbud mot å være på hytta er unødvendig inngripende. Vi krever at karantene­forskriften endres, sier generalsekretær Audun Bringsvor i Norsk Hyttelag.

Regjeringen forbød torsdag å være på hytta hvis den ligger utenfor hjemkommunen. Brudd på forbudet kan straffes med bøter eller fengsel.

Norsk Hyttelag er en interresseorganisasjon for hytteeiere i Norge. De krever nå at forbudet utformes på nytt innen påske, slik at det bare forbyr opphold som faktisk medfører økt smitterisiko.

Bringsvor peker på at dagens forskrift gjør det forbudt for folk fra Lillehammer å dra på hytta på Sjusjøen, mens det er greit om de har hytte på Nordseter.

- Det skilles ikke mellom små, sårbare hyttekommuner og bykommuner med stor helårsbefolkning og eget sykehus, sier han.

Han sier også at det kommunale helsevesenet må være tilpasset antall hytter og mener det var noe kommunen påtok seg da de tegnet hyttene inn i sine reguleringsplaner.

- Risikoen ved å reise på hytta i påsken vil være lavere for flere av oss enn den var for bare en eller to uker siden. Svært mange av landets hyttekommuner vil være i god stand til å ta mot friske hyttegjester som kommer rett fra karantene, sier Bringsvor.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!