Coronaforskriftene

- Hyttefolket «større risiko» enn skjenking

Ordfører i Hamar, Einar Busterud (BBL), vil heller ha hytteforbud enn skjenkestopp.

SKJENKESTOPP: Helseminister Bent Høie varsler at det blir nye, strenge nasjonale tiltak til over påske. Det blir blant annet skjenkestopp i hele landet. Video: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Til uka blir Innlandet invadert av 100 000 hytteturister. Spør du meg vil det utgjøre en større risiko for at smitten øker, enn at vi får lov til å servere alkohol lokalt.

Det sier ordfører i Hamar, Einar Busterud (BBL) til Dagbladet, etter at han onsdag uttalte til lokalavisa Hamar Arbeiderblad at han heller ønsker hytteforbud framfor skjenkestopp.

Det var under tirsdagens pressekonferanse at helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) annonserte at det innføres full skjenkestopp i hele Norge fra og med torsdag denne uka. Forbudet gjelder i første omgang fram til 12. april.

- Jeg skjønner at det er et vanskelig dilemma for nasjonale myndigheter, men for oss vil nok hyttefolket fra Oslo og Viken bli en større utfordring.

Handler lokalt

Busterud sier videre at dem som har besøkt utestedene i mjøsbyen har oppført seg svært fint og at de ikke har hatt noen problemer knyttet til festing og spredning av coronasmitte.

Kommunen har ifølge sine egne nettsider hatt totalt 419 smittetilfeller siden pandemiens begynnelse.

- Hytteturistene har blitt oppfordret til å handle hjemme, men plutselig skal de ha en ekstra jakke, kan ha glemt noe mat, eller må en ekstra tur innom Vinmonopolet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer