Du leser nå Dagbladet Pluss

Nabokrangel

Hytteidyll ble mareritt

Midt i sommerferiens hytteidyll, kjemper Trøndelag-familien mot sin rike nabo, om retten til å gå ned til stranda fra sin egen hytte.

HYTTEKRANGEL: Familien fra Levanger har kranglet med eieren av nabohytta i flere år om tilgang til stranda. Svaberget de må over ligger nemlig ved det eieren mener er et anneks - og da kan privatlivssonen hindre dem i å hevde allemannsrett og fri ferdsel. Foto: Privat
HYTTEKRANGEL: Familien fra Levanger har kranglet med eieren av nabohytta i flere år om tilgang til stranda. Svaberget de må over ligger nemlig ved det eieren mener er et anneks - og da kan privatlivssonen hindre dem i å hevde allemannsrett og fri ferdsel. Foto: PrivatVis mer

- Det har vært grusomt, det er ikke noe annet å si. Det har vært skikkelig slitsomt. Det er greit nok at vi bare er der noen uker på sommeren, men dette er noe som følger meg hele året.

Hyttearvingen Camilla Hernes forteller om flere år med høylytt krangling med nabohytta og om sommerdager som sakte, men sikkert har begynt å miste den idyllen hun husker fra barndommen.

- Sperret inne i vår egen hytte

Til å begynne med, kan det kanskje virke som en klassisk hyttekrangel; to naboer som ikke kan bli enige, hissige SMS-er som sendes fram og tilbake, og vidt ulike oppfatninger av hva som er tillatt.

Krangelen på Veierland i Færder kommune går likevel hakket lenger. Selv ikke en dom i lagmannsretten har løst konflikten, og nå har familien Hernes begynt å grue seg mer enn de gleder seg til sommeren.