Sirdal kommune:

Hyttekommune innfører munnbind-påbud

Sirdal kommune innfører lokal forskrift om bruk av munnbind innendørs i påsken. Dermed går kommunen lengre enn de nasjonale anbefalingene.

MUNNBIND-PÅBUD: Sirdal kommune i Agder innfører påbud om munnbind på offentlige steder innendørs i påska. Foto: Simen Haughom / Sirdal Hytteformidling
MUNNBIND-PÅBUD: Sirdal kommune i Agder innfører påbud om munnbind på offentlige steder innendørs i påska. Foto: Simen Haughom / Sirdal Hytteformidling Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sirdal kommune i Agder forventer en stor pågang av hytteturister i påska. Derfor innfører de nå påbud med munnbind innendørs. Forskriften gjelder fra 26. mars til og med 11. april. Det skriver Stavanger Aftenblad. Sirdal er kjent som hyttedestinasjon nr. 1 for folk i Stavanger-distriktet.

Forskriften vil gjelde på offentlige steder innendørs, og ellers er munnbind anbefalt på samme måte som nasjonale føringer. Det kommer til å bli vedtatt på kommunestyremøtet torsdag kveld denne uken.

Venter mange besøkende i påska

Ordfører i Sirdal kommune, Jonny Liland (Ap), sier at grunnen for at de innfører munnbind-påbud er for å sikre et lavt smittetrykk gjennom påsken.

- Vi venter mange besøkende i påska. Smittesituasjonen med det muterte viruset er urovekkende, så vi tror at munnbind vil være et effektivt forebyggende tiltak mot smitte når så mange samles i Sirdal, sier Liland til Dagbladet.

Videre opplyser han at de har vært i tett dialog med den nærliggende byen Hovden, som tidligere i år innførte plikt til bruk av munnbind og har hatt gode erfaringer med det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer