Hyttekommune tar coronagrep

Etter et større utbrudd i forbindelse med høstferien, ber Hol kommune folk bruke munnbind og holde avstand.

SMITTEUTBRUDD: Nesten 50 personer er smittet i Hol kommune så langt i okotober. Bildet er fra Geilo i Hol kommune. Foto: Ole C. H. Thomassen
SMITTEUTBRUDD: Nesten 50 personer er smittet i Hol kommune så langt i okotober. Bildet er fra Geilo i Hol kommune. Foto: Ole C. H. Thomassen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 71.12% Første dose: 78.93%

Hol kommune ber folk bruke munnbind og holde avstand.

Kommuneoverlege Silje Marie Aasheim Koldal går ut med anbefalingen for å hindre eller begrense ytterligere spredning av coronasmitte, som nå har fått utspring igjen.

Det var et større lokalt utbrudd etter høstferien, og kommuneoverlegen understreker at det er viktig å begrense belastningen utbruddet medfører på en allerede presset helsetjeneste.

- Når det ikke er mulig å holde minst en meters avstand, anbefales det på det sterkeste at det brukes munnbind i butikker, på serveringssteder, i tro- og livssynsbaserte lokaler, i andre typer fellesområder innendørs, i lokaler for kultur-, sport- og fritidsaktiviteter, skriver hun på kommunens nettsider.

UVISST: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad svarer på hvordan han vurderer risiko for spredning av influensa og RS-virus utover vinteren. Video: Dagbladet TV Vis mer

Anbefalingen gjelder for kollektivreisende også, men ikke barn under 12 år eller for de som av medisinske grunner eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind.

Det er krav om bruk av munnbind til alle som oppsøker kommunale helseinstitusjoner.

Tallet på antall smittede i Hol er opp 32 siden torsdag, skriver Hallingdølen. Nesten 50 personer er smittet i Hallingdal så langt i oktober, ifølge avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer