Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hyttenabo om 13-åringens dødsfall: - Dette er tragisk

Politiet har sperret av hytte og anneks på Beitostølen.

TRAGISK: Hyttenabo Torstein Bergem hadde ikke hørt om at dødsfallet hadde skjedd rett i hans eget hyttenabolag. Han er sjokkert over nyheten, som han selv leste om i nettavisene i går. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
TRAGISK: Hyttenabo Torstein Bergem hadde ikke hørt om at dødsfallet hadde skjedd rett i hans eget hyttenabolag. Han er sjokkert over nyheten, som han selv leste om i nettavisene i går. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BEITOSTØLEN (Dagbladet): I går ble det kjent at en 13 år gammel jente døde nyttårsaften, og at moren hennes er siktet for grov omsorgssvikt i forbindelse med dødsfallet, og for å ha unnlatt å gi datteren nødvendig hjelp. 

Jenta skal ha mistet livet mens hun oppholdt seg på ei hytte på Beitostølen, som hun og moren flyttet til etter høstferien. Nyheten ryster hyttenabo Torstein Bergem (75).

- Det er tragiske greier. Nå vet vi ikke mye om hva som har skjedd, men det vi vet er nok, sier 75-åringen.

Hørte ingenting Han har fulgt med på saken i nettavisene, og er overrasket over å høre at det tragiske dødsfallet skjedde i hans eget hyttenabolag. Han og kona Kari (77) feiret nyttårsaften på ei hytte bare noen steinkast unna, men har ikke fått med seg at luftambulanse rykket ut til området nyttårsaften.

- Folk begynte å feire tidlig, så det smalt litt både her og der. Det kan være derfor vi ikke hørte noe, sier 75-åringen.

Pensjonistparet fra Drammen var på hytta i slutten av november også. Da registrerte de at det sto en bil utafor hytta som politiet nå har dekt med sperrebånd.

De kjenner ikke den avdøde jenta eller moren hennes.

- Vi noterte oss bare at det var folk der. Det legger vi merke til, for det er ikke så vanlig at det er folk i hyttene til vanlig, sier 75-åringen, som har hatt hytte i området siden 1998.
  Holder pressebrief Da Dagbladet var på den aktuelle adressen mandag morgen, holdt politet vakt på stedet. Ei hytte og et anneks var sperret av med politibånd.

Til nå har politiet ikke sagt noe om hva som tok livet av den 13 år gamle jenta, utover at jentas mor er siktet for grov omsorgssvikt med døden til følge.

De har varslet at de vil holde en pressekonferanse om saken klokken halv to i ettermiddag. Da vil de trolig presentere funnene fra den foreløpige obduksjonrapporten.

Det var moren selv som ringte ambulansepersonell nyttårsaften. Ambulansefolkene varslet deretter politiet.

følge VG reagerte ambulansepersonellet på at jenta var svært tynn. Nære bekjente av den siktede mora og hennes datter opplyser til Dagbladet at 13-åringen sleit med spiseforstyrrelser.

Byttet skoler i Bærum Den 13 år gamle jenta er oppvokst i Lommedalen i Bærum. Hun gikk på to barneskoler i kommunen og gikk i åttende klasse på Mølladammen skole i Bærum da hun meldte overføring til en skole i Valdres i september, rett før høstferien.

I går kveld var venninner og medelever samlet i Lommedalen kirke og på skolen for å minnes 13-åringen. Sokneprest Knut Grønvik sier til Dagbladet at det var kjent blant de som kjente jenta at hun hadde hatt problemer.

AVSPERRET: En mor i 40-åra er siktet for grov omsorgssvikt og for ikke å ha gitt sin 13 år gamle datter nødvendig hjelp da hun døde på nyttårsaften. Hytta i Valdres er sperret av politiet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
AVSPERRET: En mor i 40-åra er siktet for grov omsorgssvikt og for ikke å ha gitt sin 13 år gamle datter nødvendig hjelp da hun døde på nyttårsaften. Hytta i Valdres er sperret av politiet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media