Hyttepalass usolgt etter 11 år - med kjemperabatt

Luksusfaktoren er høy på Geilo. Men kjøperne uteblir.

TREG LUKSUS I HETT MARKED: Rallypappa Steinar Mikkelsen vil ha 39 millioner kroner for Skarvegløtt. Foto: Ohshots.
TREG LUKSUS I HETT MARKED: Rallypappa Steinar Mikkelsen vil ha 39 millioner kroner for Skarvegløtt. Foto: Ohshots.Vis mer

(Finansavisen): Rekordomsetning og sterk prisvekst på fjerde året var budskapet da Eiendom Norge i forrige uke la frem sin prisstatistikk for fjellhytter.

Historien om Skarvegløtt, Norges dyreste fjellhytte til salgs på Finn.no, er en helt annen.

- En helt unik finish

Da hytta ble lagt ut for første gang i 2008, var prisantydningen 65 millioner kroner.

- Jeg mener dette er landets fineste hytte - hakket foran Røkkes og Gjelstens hytter. Hytta har en helt unik finish, sa Nils Nordvik til Hegnar.no den gang.

I dag, nesten 11 år senere, prøver daglig leder Kristian Karlsrud for Krogsveens Frogner-kontor i Oslo seg med en prisantydning på 39 millioner kroner for 700 kvadratmeter hyttepalass i Budalen på Geilo.

Selger er Steinar Mikkelsen, investor og tidligere eier av Scandinavian Beverage Group, men også far av rallykjører Andreas Mikkelsen.

Rabatt: 26 millioner

Mikkelsen har kuttet prisen en rekke ganger, totalt altså med 26 millioner kroner fra utgangspunktet.

- Vi har hatt forespørsler og kunne solgt det flere ganger, men budene har foreløpig vært for lave, sier megler Karlsrud til Finansavisen.

Han fikk i oppdrag å selge Skarvegløtt for to år siden.

- Vi har markedsført hytta i to puljer, og fått flere henvendelser i år. Det er stort sett private forespørsler fra Norge, både fra Vest- og Østlandet, samt Skandinavia og lenger ut i verden. Om det ikke blir et salg i år, er det ingen krise. Mikkelsen må ikke selge - han ønsker å få en sum som reflekterer kvalitet og standard, sier megleren til avisen.

Høy luksusfaktor

En eventuell ny eier kan glede seg over fem stuer med peis, seks soverom, fem bad, vinkjeller og spa-avdeling inklusive svømmebasseng med motstrømsaggregat.

Luksusfaktoren er meget høy. Det ene soverommet har balkong med jacuzzi.

- Mikkelsen brukte to år og 40.000 arbeidstimer på å bygge Skarvegløtt. Byggekostnadene i dag er beregnet til 90 millioner kroner, så relativt sett er det et godt kjøp, sier Karlsrud til Finansavisen.

Fløy inn idrettshall

Rallypappaen hyret inn Finn Sandmæl som arkitekt, og brukte selv over 40 millioner kroner på å sette opp hytta, som sto ferdig i 2005 med sin utsikt mot Hallingskarvet og alpinlegget på Geilo.

Karlsrud understreker overfor avisen at Mikkelsen ikke sparte på noe.

- Han fikk fløyet en stor idrettshall inn med helikopter. Den ble plassert over tomten for å bygge Skarvegløtt på tørre forhold nedenfra og opp. Alt her er håndlaget på stedet med ekspertise fra erfarne stenmestre og treskjærere fra Norge, sier Karlsrud.

Andre økonominyheter:
Monster-kutt på Frogner-villa
Nets-ansatt betalte ut 3,3 millioner til seg selv