HYTTE: På Sauøya ligger denne lekre hytta til salgs med en prislapp på 8,5 millioner kroner. Foto: Advokatfirmaet Midgaard & Opthun AS
HYTTE: På Sauøya ligger denne lekre hytta til salgs med en prislapp på 8,5 millioner kroner. Foto: Advokatfirmaet Midgaard & Opthun ASVis mer

Hytter for 200 millioner til salgs i Kragerø, og flere er på vei

Det går mot ny rekord og det er mer aktivitet enn det pleier å være på denne tiden av året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Kapital): Hytteberget i Kragerø-skjærgården fortsetter å ese ut, og hytter og ferieleiligheter for over 200 millioner kroner ligger nå ute for salg. Det er ny rekord for denne tiden av året. Ved inngangen til april er over 70 objekter til salgs, og prisene varierer fra rundt én million kroner til 15 millioner. Samtidig legges det kontinuerlig ut nye hytter til salgs, mens gamle objekter relanseres som årets kupp. Men mye tyder på at også kjøperne er tidlig ute på jakt etter å sikre seg drømmehytta.

- Her er det mer aktivitet enn det pleier å være på denne tiden av året, sier eiendomsmegler Ronny Jørstad i Aktiv Eiendomsmegling i Kragerø til Kapital.

Lovende inngang - Hittil i år har vi allerede solgt fem sjønære fritidsboliger i spennet fra rundt to millioner til seks millioner kroner. Jeg synes inngangen til årets sesong ser lovende ut, og forventer også mer fart i hytteprisene i år. Jeg ser heller ikke bort fra at vi i år kan se budrunder om enkelte objekter. Akkurat det er jo en stund siden sist, konstaterer Jørstad.

Også eiendomsmegler Bjørn Helliksen i advokatfirmaet Midgaard & Opthun opplever et underliggende sterkt hyttemarked i Kragerø. Til tross for at tilbudet er stort, tror han trenden fra fjoråret fortsetter — nemlig et marked preget av stabile hyttepriser.

- Ellers opplever vi en større bredde i kjøpersiden enn vi har gjort på flere år. Det er et klart sunnhetstegn og bidrar til å skape et mer robust marked for fritidseiendommer her i skjærgården, noe vi blant annet ser i form av flere omsetninger også i de høyere prisklasser, sier Helliksen til Kapital.

Flere hyttemeglere forteller at det fortsatt er størst interesse for hytter i prisklassen mellom tre og fem millioner kroner. Samtidig rapporteres det om flere hyttekjøpere som etter mange år på sidelinjen nå beveger seg opp i de dyrere prissegmentene, det vil si i prisklassen over ti millioner kroner.

- Det er fortsatt tidlig på sesongen, men for to uker siden la vi ut en fritidseiendom på Bærøy til 15 millioner kroner, og responsen der har vært god, sier Helliksen.

- Alt i alt er jeg derfor optimistisk med hensyn til 2014-sesongen, særlig hvis våren og sommeren blir like fin som i fjor. Ett er i hvert fall sikkert, og det er at fritidsmarkedet her i Kragerø nå er langt mer balansert enn det har vært på lenge, preget av selgere som er mer realistiske i sine prisforventninger, og kjøpere som er raskere til å gå inn i konkrete kontraktsforhandlinger, legger han til.

Blytunge år De siste årene har vært blytunge for mange hyttemeglere i Kragerø, ettersom det i en periode rett før finanskrisen ble pøst ut en rekke nye ferieleiligheter. Dette skapte et såpass stort tilbudsoverskudd at også prisene i andre deler av hyttemarkedet i Kragerø-skjærgården ble satt under press. Statistikk viser blant annet at verdien på Kragerø-hytter i det øverste prissjiktet i gjennomsnitt har falt med i overkant av 20 prosent siden finanskrisen.

Enkelte av leilighetsprosjektene havarerte, for eksempel endte prosjektet Gulodden på Bærøy i en gedigen konkurs da kjøpssiden fullstendig forduftet nettopp i kjølvannet av finanskrisen. Men også denne delen av fritidssegmentet i Kragerø-skjærgården ser nå ut til å være på bena igjen, for i markedet er det nå kun én leilighet til salgs på Gulodden: For 2,8 millioner kroner kan du få din egen ferieleilighet på 73 kvadratmeter — båtplass inkludert.

Men utrolig nok åpner likevel Kragerø kommune opp for nye massive utbyggingsprosjekter. Litt lenger ute i skjærgården har utviklingsselskapet Langøy Utvikling fått aksept blant annet til å bygge 160 nye hytter i prissjiktet mellom tre og tre og én halv million kroner på Langøy, skriver Kapital.

Prestisjeprosjekt Samtidig har tidligere sandvolleyballproff Jørre Kjemperud og de nye eierne i det tidligere kriserammede anlegget Kragerø Resort nye store planer for prestisjeprosjektet. Der er planen å hente 700 millioner kroner til et kjempeprosjekt med blant annet gondolbane, 70 nye fritidsboliger, nytt konferansesenter, to fotballbaner og 2.000 nye sengeplasser.

Inntil videre ser imidlertid årets hyttesesong i Kragerø lovende ut, tross et historisk høyt utbud av fritidseiendommer.

Flere nyheter Han gav bort 450 millioner Fifa-toppens datter bader i penger Advarer mot takskader på hytta

HYTTE: Ved Søndre Bærøyvei ligger denne luksusen til salgs med en prislapp på 8,9 millioner kroner. Foto: Aktiv Eiendomsmegling
HYTTE: Ved Søndre Bærøyvei ligger denne luksusen til salgs med en prislapp på 8,9 millioner kroner. Foto: Aktiv Eiendomsmegling Vis mer