Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hytter i været

Nordmenn kjøper fritidsboliger som aldri før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er det typisk norsk å være hytteier? Det kan virke slik. I løpet av årets ni første måneder ble det omsatt hyttetomter og fritidshus for nær 8 milliarder kroner, en økning på hele 40 prosent i forhold til samme periode i fjor. Det viser årets omsetningstall for fritidshus- og tomtemarkedet, utarbeidet av Statistisk sentralbyrå (SSB).

Det er ikke bare den totale verdiomsetningen som har økt, også hyttetomtene har blitt dyrere. Mens det i snitt holdt med 77.000 kroner for en hyttetomt i 2001, er prislappen nå 145.000, en prisvekst på 88 prosent. For ikke å nevne økningen av selve hytteprisene, der stigningen er på 40 prosent.

Da skulle det bare mangle at ikke antallet omsatte hytter har skutt i været. I tredje kvartal har SSB registrert 20.388 på fritidseiendommer, mot 18.125 tinglysninger til samme tid i fjor. Mens omsetningen av boligeiendommer bare økte med tre prosent, sto altså hytter og fritidshus for en vekst på hele tretten, i følge Nationen.

- Grunnen til prisutviklingen skyldes trolig lav rente og god utvikling på børsen, sier Johannes Vold, formann i Eiendomsmeglerforetakenes forening.

Hytteidyll:Flere og flere nordmenn ønsker seg - og kjøper - hytte.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media