BRENNHETE HYTTER: Myrkdalen Fjellandsby i Voss kommune har blitt en populær destinasjon for bergenserne. Foto: Finansavisen.
BRENNHETE HYTTER: Myrkdalen Fjellandsby i Voss kommune har blitt en populær destinasjon for bergenserne. Foto: Finansavisen.Vis mer

Hytte på Voss

Hyttesalget her er på all-time high

Vestlendinger har solgt for en kvart milliard i år. Prisene skyter i været.

(Finansavisen): Myrkdalen Fjellandsby i Voss kommune har vært gjenstand for en storstilt utbygging de siste 15 åra, med 650 leiligheter, hotell og ni skiheiser.

Men i 2018 vil leilighetssalget på destinasjonen rundt to timers kjøring fra Bergen slå alle rekorder, skriver Finansavisen.

Kvart milliard i år

Hittil i år har 71 leiligheter blitt solgt for i alt 250 millioner kroner.

- 2018 blir all-time high. Det høyeste vi har kommet tidligere er opp mot 50 enheter på et år, sier administrerende direktør Harald Haaland i Myrkdalen Fjellandsby.

Til sammenlikning ble ifølge avisa 34 leiligheter solgt i hele fjor.

- Jeg tror det henger sammen med at destinasjonen Myrkdalen er mer utbygd, tilbudet er større og området er blitt mer etablert, fortsetter Haaland.

Sterk prisoppgang

Samtidig har prisene skutt i været.

Haaland opplyser til Finansavisen at gjennomsnittlig kvadratmeterpris på leilighetene har gått fra 45 000 for 2-3 år siden til rundt 55 000 kroner nå.

Det tilsvarer 22 prisoppgang på få år.

Bikket 10 millioner

Til høstferien ble 20 leiligheter lansert, fordelt på to bygg. Seks av disse er solgt.

Og til jul skal et nytt felt av ubebygde tomter og hytter ut på markedet, i tillegg til nok et leilighetsbygg.

- Da vil det også bli behov for å bygge heiser i området, sier Haaland til avisa.

Prisrekorden i fjellandsbyen har leiligheten på 170 kvadratmeter som gikk for rett over 10 millioner, men det store volumet ligger på 3-5 millioner kroner.

Brødre eier mest

Haaland avkrefter overfor Finansavisen at det følger utleieplikt med leilighetene.

- Det er krav til varme senger i Myrkdalen Fjellandsby, men fram til nå har vi nådd disse kravene basert på frivillighet. Men all utleie må gå gjennom Myrkdalen Hotell, sier han.

Eiendomsinvestorene Bjørn Richard og Knut Schage er gjennom Schage Eiendom de største eierne i Myrkdalen Fjellandsby, med 80 prosent eierandel.

Resten eies ifølge avisa av Aurland Ressursutvikling, med statlige Siva, Aurland kommune og Aurland Sparebank på eiersiden.

Andre økonominyheter:
- Aldri solgt så mange hytter til så høye priser
Nutrilett-gründeren gjør slanke-comeback