Hytteslag i fjæra

KRAGERØ (Dagbladet): Stein Erik «Rimi» Hagen i Kragerø har investert millioner i hytter, naust og en tennisbane på Oterøy i Kragerø. Nå kan den søkkrike kjøpmannen også boltre seg på en golfbane som vennen og hyttenabo, entreprenørkongen Erik Bøhler, bygger på naboøya. Pris 8 millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De har sine luksushytter i fjæresteinene, men kanskje kan sommerdagene bli litt lange og kjedelige. Så hvorfor ikke lage sin egen golfbane?

Erik Bøhler står bak finansieringen, og hans nabo blant strandadelen i Kragerø, Stein Erik Hagen, blir trolig en av andelseierne når den privateide og eksklusive golfbanen åpner på Gumøy.

Området som nå bygges ut er på 300 mål, og prisen for den ni hulls golfbanen er beregnet til åtte millioner.

Dyre andeler

- Vi setter stor pris på at folk som ferierer her er med og utvikler skjærgården. Dette skal ikke bare bli en golfbane for kjendiser og rikfolk, sier grunneier Ellef Ellegård til Dagbladet.

Han står bak prosjektet sammen med Bøhlergruppen og entreprenørfirmaet O. Skaaret. Inngangsbilletten for å få ta et slag golf vil trolig ligge på nærmere tretti tusen. Forutsetningen er at 300 kjøper andeler.
Etterspørselen er stor, men så langt har ingen fått kjøpe seg inn i prosjektet.

- Vi vil vente til anlegget er ferdig, sier Ellegård. Han avviser at det bare vil bli spesielt utvalgte som får svinge køllene sine på banen.

En ny båthavn skal gjøre atkomsten lett til golfbanen. Hundre meter fra bryggene ligger hull nr. 1. Det skal bygges et klubbhus, men foreløpig er det ikke avklart om det vil bli servert whisky og soda.

- Det kunne være hyggelig. Men vi tar en ting av gangen. Vi har ikke søkt om serveringsbevilling ennå, sier Ellegård.
Der kuene hans gresset før skal nå golfballene rulle.

Helikopter og sjøfly

I planene inngår også bygging av en dobbelt tennisbane. Men Ellegård avviser at dette blir et sted bare for de superrike.

- Vi har ikke begynt å selge andeler ennå, sier Ellegård.

Både Erik Bøhler og Rimi-Hagen har kort vei til golfbanen. De har sine luksuspalasser rett over sundet på henholdsvis Oterøy og Geitholmen. Letteste atkomst dit er med sjøfly eller helikopter.

En knaus på utsida av landstedet til Erik Bøhler skal være en velegnet landingsplass.

Hytteprisene i Kragerø fyker til himmels for de mest eksklusive eiendommene. Kjentfolk anslår verdien av Rimi-Hagens sted til mange millioner. For få år siden kjøpte vennen Erik Bøhler øya ved siden av.

MILLIONGOLF:</B> Nå skal entreprenørkongen Erik Bøhler og Stein Erik «Rimi»-Hagen få boltre seg på en golfbane til åtte millioner. De har kort vei fra sine respektive hyttepalasser på fjellknausene og over sundet til Gumøy (Bøhlers hytte t.v.).