Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sexmelding-saken:

Hyttetur-gutta om Vedums ultimatum

Flere av dem som var med på hytteturen der det ble sendt en sexmelding til Liv Signe Navarsete, støtter partilederens håndtering av saken.

TIDSFRIST: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har nå satt en tidsfrist for at den som sendte sex-meldinga til Naversete melder seg. Dersom den, eller de, skyldige ikke gjør det innen førstkommende onsdag, så går saken videre til politiet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TIDSFRIST: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har nå satt en tidsfrist for at den som sendte sex-meldinga til Naversete melder seg. Dersom den, eller de, skyldige ikke gjør det innen førstkommende onsdag, så går saken videre til politiet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum varsler nye tiltak i den såkalte sexmelding-saken som har rystet partiet.

- Det var en uhørt tekstmelding som Navarsete aldri skulle fått. Nå har vi kommet så langt og så dypt ned i denne saken at vi som parti ikke har flere virkemidler for å komme dypere inn i materien, sier Vedum til NTB lørdag kveld.

Derfor har partilederen nå satt en tidsfrist. Dersom den, eller de, skyldige ikke melder seg innen førstkommende onsdag, så går saken videre til politiet.

- Nå må vi sette en frist. Innen onsdag må vedkommende som har gjort det si fra, hvis ikke så anmelder vi handlingen til politiet, sier Vedum til NRK.

Dagbladet har i kveld forsøkt å komme i kontakt med alle de ti mennene som var med på hytteturen. Ikke alle har svart, og flere av har skrudd av telefonene sine.

Dette svarer noen av dem som var med på turen:

- Håper det ikke blir nødvendig

Fylkessekretær Rune Hjulstad sier følgende når han får spørsmål om hva han synes om at saken kan bli politianmeldt:

- Om det tenker jeg at jeg håper det ikke blir nødvendig, men at vedkommende som sendte meldinga melder seg og ber Liv Signe om unnskyldning før onsdag.

- Kan man legge saken bak seg da?

- Ja, det er tilgivelse for alle.

- Var det deg?

- Nei, det var ikke meg.

- Vet du hvem det var som sendte meldinga?

- Nei, jeg gjør ikke det. Hadde jeg visst det ville jeg sagt ifra for lenge siden. Denne saken har gått alt for langt nå.

- Støtter håndteringen

Nåværende ordfører i Steinkjer Bjørn Arild Gram sier følgende om Vedums varsel om å politianmelde saken innen onsdag:

- Jeg støtter partilederens håndtering av saken, og utover det har jeg ingen andre kommentarer.

- Du har tidligere sagt at det ikke var deg. Står du fortsatt ved det?

- Jeg har ingen andre kommentarer, sier Gram og avslutter samtalen.

- God løsning

SP-rådgiver Jostein Grande sier dette om at saken kan bli anmeldt:

- Det synes jeg høres ut som en god løsning. Vi må komme til bunns i dette nå, og vedkommende som har gjort dette det må tenke seg om og stå fram.

- Var det deg?

- Nei.

- Vet du hvem det var?

- Nei.

- Kan ikke snakke

Tidligere statssekretær Morten Søberg svarer slik:

- Jeg venter på en annen telefon, så jeg må legge på.

- Jeg har bare to kjappe spørsmål?

- Sorry. Ha det.

Mobilsvar

Dagbladet har i kveld også forsøkt å få tak i nestleder i partiet, Ola Borten Moe, fylkesvaraordfører i Trøndelag, Tomas Iver Hallem, tidligere statssekretær i Kommunaldepartementet, Erlend Fuglum, og tidligere politisk rådgiver i Olje- og energidepartementet, Ivar Vigdenes.

Flere av telefonene til de fire virker skrudd av, det settes rett over til mobilsvar, eller anropet har ikke blitt besvart.

Dagbladet har i kveld ikke kommet i kontakt med de to mennene som ikke hadde verv i Senterpartiet, men deltok på hytteturen; Jarle Holberg og Kristian Skinderhaug.

Blir trodd

Senterpartiet har den siste tida jobbet med å komme til bunns i hvem som sendte den grove meldingen til Liv Signe Navarsete (Sp) en lørdagsnatt for to år siden.

«Vi har lyst på fitta di», het det i meldingen som var sendt fra Messenger-kontoen til tidligere statssekretær for Senterpartiet, Morten Søberg. Han var på en hyttetur med ti mann, og flere kjente Sp-profiler da meldingen ble sendt. Ingen har erkjent å ha sendt meldingen.

Søberg har selv nektet for å ha sendt meldingen, og har blitt trodd på sin forklaring av Navarsete og partiet.

Alle de ti mennene som var med på den nå famøse hytteturen til Åre, har åpent benektet å ha sendt den sjikanøse sexmeldingen, som en lørdagsnatt i februar 2016 tikket inn på Messenger-kontoen til tidligere Sp-leder Liv Signe Navarsete.

Det mener Vedum er et stort problem, både for Navarsete, men også for de andre som var med på turen - som potensielt kan bli hengt ut uten å ha gjort noe galt.

Hengt ut offentlig

- Det er viktig at vi nå får en avklaring, både for Navarsete og for dem som ikke har gjort det, sier Vedum.

Han viser til at alle som var med på hytteturen, nå er blitt hengt ut i full offentlighet, siden den eller de som sendte meldingen, ikke har tatt ansvar.

- Navarsete har ikke fått noe bedre svar. Det har selvfølgelig vært veldig belastende for henne å stå i dette gang etter gang.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!