DE VONDE MINNENE: Per Arvid Håkonsen (27), holder opp et bilde av seg selv rundt fem år gammel. Det var på den alderen den blide gutten på bildet ble utsatt for det første og mest alvorlige overgrepet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
DE VONDE MINNENE: Per Arvid Håkonsen (27), holder opp et bilde av seg selv rundt fem år gammel. Det var på den alderen den blide gutten på bildet ble utsatt for det første og mest alvorlige overgrepet. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

I 14 år bodde Per Arvids overgriper på familiegården

Per Arvid Håkonsen (27) takler fortsatt ikke lukta av røyk. Det minner ham om den grusomme hemmeligheten han bar på i nesten 20 år.

GJØVIK (Dagbladet): Røyklukt ripper fremdeles opp i alt det vonde. Det minner ham om mannen med tatoveringene og rullingsen som i 14 år jobbet som avløser på familiegården hans.

Mannen som var hans overgriper.

Det omgjengelige arbeidsjernet som tok seg av den daglige drifta på gården og forgrep seg på seks av barna som bodde der.

20 år i stillhet

Det tok nesten to tiår før Per Arvid Håkonsen skjønte at de vonde minnene virkelig var ekte.

- Jeg tror jeg endelig nå er ferdig med det. Jeg har hatt tanker om det hele livet. Endelig har jeg fått bekreftet det jeg husker, sier Håkonsen (27) til Dagbladet.

VIL HJELPE ANDRE: - Jeg føler jeg må være ærlig. Jeg gjør ikke dette for moro skyld, men for at det skal bli lettere for andre i samme situasjon. Ikke at de går offentlig ut, men i hvert fall anmelder det. Det er mange der ute som har blitt utsatt for overgrep, sier Håkonsen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

I januar i år ble mannen i 50-åra dømt for utuktig omgang og gjentatte overgrep mot Håkonsen da han var under ti år gammel, alle sammen utført på familiegården som 27-åringen nå har tatt over.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn