I 14 år har Gro vært fostermor for autist (15) med Downs syndrom. Nå er det bare fem dager til han må flytte på institusjon

- Er det dette Barnevernet kaller barnets beste?

FORTVILER: Gro Mikalsen har vært fostermor for en autist (15) med Downs syndrom i 14 år. Etter uenighet med Barnevernet, vil gutten nå bli flyttet på institusjon. Foto: Privat
FORTVILER: Gro Mikalsen har vært fostermor for en autist (15) med Downs syndrom i 14 år. Etter uenighet med Barnevernet, vil gutten nå bli flyttet på institusjon. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Blir gutten vår flyttet på institusjon, vil det innebære at storebror og jeg vil miste all kontakt med ham. Han ville bli voldsomt utagerende og anklaget meg som mor dersom jeg skulle komme å besøke ham. Det ville ikke gjøre noe godt verken for oss eller ham, sier Gro Mikalsen til Dagbladet.

Fostermora i Bjørkelangen er biologisk mor for en sønn på 22 år, men i hjertet er hun mor til to. Fostersønnen (15), som har bodd hos henne siden han var 14 måneder gammel, har svært spesielle behov.

Gutten har Down syndrom, er autist og er alvorlig utviklingshemmet. Mentalt er han på 0-24 måneders stadiet, er bleiebarn og mangler verbalt språk. Han bruker noe tegn til tale og ASK i sin kommunikasjon.

To krav Mikalsen har intet høyere ønske enn å få være fostermor for gutten i en ny treårsperiode, til han fyller 18 år. Hun har likevel ikke klart å bli enig om ny kontrakt med oppdragsgiver som er Barnevernstjenesten i bydel Bjerke i Oslo.

Mikalsen har krevd kontraktsfestet at gutten skal ha tilbud om en uke ferie hver sommer med sin støttekontakt og at hun får bli med som en ledsager nummer to, da gutten trenger 2 til 1-oppfølging på slike ferier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.