Ashley Freeman og Lauria Bible

I 18 år har politiet forsøkt å finne ut hva som skjedde med jentene. Så fikk de høre ryktene om polaroidbildene

Politiet snakket med vitner som hadde sittet med hemmeligheter i 18 år. Navnene på tre menn gikk igjen.

FORSVANT: 16 år gamle Ashley Freeman (venstre) og Lauria Bible forsvant sporløst etter en campingvognbrann i 1999. Nå tror politiet at de vet hva som skjedde med de to. Foto: Privat
FORSVANT: 16 år gamle Ashley Freeman (venstre) og Lauria Bible forsvant sporløst etter en campingvognbrann i 1999. Nå tror politiet at de vet hva som skjedde med de to. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den 29. desember 1999 fylte Ashley Freeman 16 år, og i den anledning gikk hennes jevngamle venninne Lauria Bible til sine foreldre og spurte om hun ikke kunne overnatte hos Freeman-familien.

Foreldrene til Lauria sa at det var greit så lenge hun var hjemme før 12 neste formiddag. Den torsdagen skulle bli starten på et 18 år langt mareritt for Jay og Lorene Bible.

Klokka halv seks neste morgen rykket brannmannskapet ut til campingvogna der Freeman-familien bodde. Vogna var overtent, og det ble seinere slått fast at brannen var påsatt.

Inne i vogna fant etterforskerne de forkullede restene av Ashleys mor, Kathy. Hun hadde blitt skutt i hodet.

Politiet tenkte umiddelbart at Ashleys far, Danny, hadde drept sin kone og stukket av med de to jentene, men dagen etter ble også han oppdaget i vrakrestene etter vogna.

De to 16 år gamle jentene var fortsatt sporløst forsvunnet på landsbygda i Oklahoma.

18 år gamle hemmeligheter

I dagene etter brannen lette både myndigheter og privatpersoner ifølge Fox desperat etter jentene. Det ble søkt i en nærliggende innsjø, en nedlagt gruvesjakt og et gammelt steinbrudd.

Bilder av jentene ble også vist på riksdekkende tv, og det ble hengt opp savnet-plakater overalt, men åra gikk og politiet kom ikke nærmere noen løsning på gåten.

Samtidig gikk det rykter i enkelte miljøer i Welch i Oklahoma. Rykter om at tre menn var i besittelse av polaroidbilder av de to jentene.

Myndighetene har ikke selv fått tak i bildene, men like før nyttår i fjor kom sheriffen i Craig County, Heath Winfrey, over gammelt materiale knyttet til etterforskningen. Det skriver Tulsa World. Med dette i hende, begynte brikkene å falle på plass for etterforskerne.

De gikk opp gamle spor og snakket med personer. Flere av disse hadde sittet inne med opplysninger de ikke hadde turt å dele med noen på 18 år.

Tre menn

Navnene på tre menn gikk igjen.

Flere personer i narkotikamiljøet kunne fortelle at de i tiden etter forsvinninga hadde hørt og sett ting som tydet på at disse kunne være involvert.

En kvinne, som på daværende tidspunkt var samboer med en av mennene, fortalte at hun hadde kommet over polaroidbilder som viste de to jentene bundet og kneblet i mannens seng.

En annen kvinne fortalte at en annen av mennene snakket om de to forsvunne jentene hele tiden, og en tredje skal ha blitt fortalt at jentene ble kvalt og dumpet i ei grop i Picher, nordøst for Welch på grensen til Kansas.

Alt i alt skal mer enn 12 personer ha stått fram med sine historier om framsatte trusler om hva som ville skje dersom noen gikk til myndighetene. Trusler om at de ville ende samme sted som de to jentene.

- Ikke over før de er funnet

To av mennene politiet nå konsentrerte seg om hadde allerede gått bort, men en 66 år gammel mann ble søndag arrestert og er mistenkt for å stå bak kidnappingen og drapet på Lauria og Ashley. Han er også siktet for drapet på Ashleys foreldre.

66-åringen står ifølge Washington Post ikke oppført med noen advokat, men de skriver at han så langt har nektet for å ha hatt noe med drapene og bortføringen å gjøre.

Selv om pågripelsen av 66-åringen, og en eventuell dom, vil gi Jay og Lorene Bible litt sjelefred, er det fortsatt et stort ubesvart spørsmål som gnager dem: Hvor er de to jentene?

Denne uka, etter at arrestasjonen av den 66 år gamle mannen ble kjent, gikk de to ut på Facebook med en bønn:

- Nå handler alt om å finne Lauria og Ashley. Vi tar imot all informasjon som kan lede oss til dem. Dette vil ikke være over før de er funnet.

Forrige uke ville Lauria Bible blitt 35 år gammel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer