Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I 1985 kjøpte Trump den historiske eiendommen for 85 millioner. Nå koster den skattebetalerne like mye

Legger ut på sin tredje tur denne helga. 

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det historiske landemerket Mar-a-Lago i Palm Beach i Florida, fungerer både som fritidseiendom for Trump-familien og som eksklusiv klubb for medlemmer.

Det 10 000 kvadratmeter store bygget havnet i 1985 i Donald Trumps hender for den nette sum av 10 millioner dollar, tilsvarende 85 856 000 i henhold til gjennomsnittlig kurs det året.

Luksuseiendommen, som huser 126 rom, ble bygget mellom 1924 og 1927, og fungerte som et av flere hjem for Marjorie Merriweather Post, som beskrives som en av USAs mest vellykkede forretningskvinner.

- Det er ikke gratis

Ifølge Chicago Tribune kan Donald Trumps presidentskap ende opp med å koste USA langt mer enn hva tidligere presidentskap har gjort.

Ved å avgjøre at Melania Trump og sønnen Barron skulle bli boende i Trump Tower, øker utgifter knyttet til sikkerhet og vakthold.

Samtidig trekkes turene til Mar-a-Lago fram. Avisa skriver at Trump i dag setter seg på flyet til Florida for å tilbringe helga på luksuseiendommen, for tredje gang siden innsettelsen 20. januar.

Og skattebetalerne tar regninga. De tre turene til Mar-a-Lago har sannsynligvis kostet dem omlag 10 millioner dollar - tilsvarende 83 261 000 norske kroner i dagens kurs.

- Dette er en dyr måte å gjøre forretninger på, og presidenten burde anerkjenne det. Det unike med president Trump er at han vet hva det koster å fly et fly. Å dra ned dit (Mar-a-Lago journ. anm.) er ikke gratis, sier Tom Fitton, sjef for Judicial Watch, til Chicago Tribune.

Judicial Watch er en konservativ, frivillig organisasjon som jobber for åpenhet og integritet hos amerikanske myndigheter, politikere og med hensyn til loven. Organisasjonen har ved flere tilfeller holdt øye med kostnaden på Obamas reiser, og varslet i starten av måneden at de ville forsøke å offentliggjøre kostnaden på Donald Trumps reiser.

Beregninger basert på Obamas turer

Politico skriver at det nærmeste man kommer en beregning av hva presidentens og presidentfamiliens turer til Mar-a-Lago koster, kommer fra en offentlig rapport utarbeidet i 2016 i forbindelse med en tur tidligere president Barack Obama gjennomførte i 2013.

Ifølge nettstedet likner Obamas tur på en tur Trump gjorde i starten av februar, hvor hovedformålet var en blanding av jobb og ferie. Obamas tur kostet forsvarsdepartementet og Homeland Security 3,6 millioner dollar.

Dersom prislappen på Donald Trumps turer ligger på samme nivå, vil de tre turene til Mar-a-Lago koste staten og skattebetalerne i underkant av 10 millioner dollar.

Timesprisen for å fly Air Force One ligger på 200 000 dollar, skriver Politico, som videre henviser til en rapport utarbeidet av Congressional Research Service, som fastslår at flyturen dekkes av myndighetene dersom turen gjennomføres i forbindelse med offisielt arbeid. Dersom turen gjennomføres i forbindelse med politisk arbeid, skal myndighetene kun dekke utgiftene man ville hatt dersom man hadde fløyet med et kommersielt flyselskap.

Donald Trump har tidligere gitt Obama kritikk for å bruke penger på ferie, og har fulgt nøye med på hvor mange turer han og familien var på da de bodde i Det hvite hus.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling