<strong>UBÅT:</strong> «H. L. Hunley» var verdens første ubåt som lyktes med å senke et fiendtlig skip. I over hundre år var farkomsten sporløst borte, og da den ble funnet i 1994 satt mannskapet på plassene sine som om ingenting hadde skjedd. Nå mener en forsker å vite årsaken til deres plutselige død. Foto: Bilde malt av Conrad Wise Chapman/Wikimedia Commons
UBÅT: «H. L. Hunley» var verdens første ubåt som lyktes med å senke et fiendtlig skip. I over hundre år var farkomsten sporløst borte, og da den ble funnet i 1994 satt mannskapet på plassene sine som om ingenting hadde skjedd. Nå mener en forsker å vite årsaken til deres plutselige død. Foto: Bilde malt av Conrad Wise Chapman/Wikimedia Commons Vis mer

Ubåtmysterium

I 1994 fant dykkere ubåten som forsvant i 1864. Det var som tatt ut av en skrekkfilm

150 år gammelt ubåtmysterium kan være løst. Forsker mener nå å ha svaret på hva som skjedde med mannskapet om bord «H. L. Hunley».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«H. L. Hunley» var verdens første ubåt som lyktes med å senke et fiendtlig krigsskip.

Det skjedde den 17. februar 1864, under den amerikanske borgerkrigen.

Oppdraget besto i å senke nordstatskrigsskipet USS «Housatonic», som deltok i blokaden av Charleston, og «H. L. Hunley» var armert med en kruttladning montert på en lang stang foran båten, en såkalt torpedostang.

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer