I 1998 skrev han at hengning aldri skulle blitt avskaffet. I dag ble han justisminister

Kastet ut for ett år siden.

JUSTISMINISTER: The Times' politiske redaktør Sam Coates la i dag ut en melding på Twitter der han viste fram et innlegg skrevet av Michael Gove i 1998 der den rykende ferske justisministeren argumenterer for at hengning og dødsstraff aldri skulle blitt forbudt. Foto: Euan Cherry / WENN.com / NTB Scanpix
JUSTISMINISTER: The Times' politiske redaktør Sam Coates la i dag ut en melding på Twitter der han viste fram et innlegg skrevet av Michael Gove i 1998 der den rykende ferske justisministeren argumenterer for at hengning og dødsstraff aldri skulle blitt forbudt. Foto: Euan Cherry / WENN.com / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere i dag ble det klart at den nylig gjenvalgte britiske statsministeren David Cameron akter å hente Michael Gove inn som justisminister.

Dette skjer ett år etter at Gove ble kastet ut av regjeringen der han hadde en post som utdanningsminister. Angivelig skal dette ha skjedd mot hans vilje.

I den anledning postet i dag The Times' politiske redaktør Sam Coates en melding på Twitter der han viste fram et innlegg skrevet av samme Gove i 1998 der den rykende ferske justisministeren argumenterer for at hengning og dødsstraff aldri skulle blitt forbudt.

«Bring back the noose» Innlegget, som er skrevet som en kronikk, har tittelen «Bring back the noose», og her skriver Gove at selv om det var mange gode og viktige endringer som fant sted på 1960-tallet, så var ikke avskaffelsen av dødsstraffen en av dem.

- Der og da ble det sett på som en stor liberal seier. Det ble satt i samme bås som retten til selvbestemt abort og dekriminaliseringen av homoseksualitet som store øyeblikk i de progressive 1960-åra. Å ta abort ut av bakgatene og homoseksualitet fram fra skyggene var virkelig gode bidrag til et mer tolerant samfunn. Å avskaffe hengning var ikke det, skriver han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.