I 2000 år har de ventet på dommedag. Det har ikke vært forgjeves

De siste dagers hellige

MANGE RELIGIONER: De kristne er de som har mest å frykte i borgerkrigens kaos i Syria. Så seint som på 1920-tallet regner man med at 30 prosent av befolkningen var kristne, ifølge BBC. Her er gresk-ortodokse kristne under messe i Meriamiah-kirken i Damaskus. Foto: Louai Beshara / AFP / NTB SCANPIX
MANGE RELIGIONER: De kristne er de som har mest å frykte i borgerkrigens kaos i Syria. Så seint som på 1920-tallet regner man med at 30 prosent av befolkningen var kristne, ifølge BBC. Her er gresk-ortodokse kristne under messe i Meriamiah-kirken i Damaskus. Foto: Louai Beshara / AFP / NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den russiske viseutenriksministeren Mikhail Bogdanov sa i går at fredssamtalene om Syria vil bli tatt opp igjen 10 mai. Det betyr at noen - altså Russland og USA - fortsatt holder ei hånd over en mulig fredsprosess som ennå ikke har brutt fullstendig sammen. Og fredsprosessen er den eneste gode nyheten for kristne i Syria på lang, lang tid. Det er fordi uten fred så er de syriske kristne i ferd med å bli utslettet. Kristne er blitt korsfestet av Den islamske stat (IS), og i borgerkrigens villskap så er de lett tilgjengelige ofre og syndebukker for både sunni- og sjiamuslimer.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer