LITE VISSTE HAN: Da Mark Zuckerberg var 19 år gammel ble han intervjuet av CNBC om Facebook, som nettopp hadde blitt lansert. Ingen visste hvor stort det kom til å bli. Dette bildet er tatt tre år seinere. Foto: Facebook / AFP
LITE VISSTE HAN: Da Mark Zuckerberg var 19 år gammel ble han intervjuet av CNBC om Facebook, som nettopp hadde blitt lansert. Ingen visste hvor stort det kom til å bli. Dette bildet er tatt tre år seinere. Foto: Facebook / AFPVis mer

I 2004 ringte en reporter til Mark (19) og spurte ham hvor stort «The Facebook» kom til å bli

Zuckerberg hadde ikke peiling. Nå vet vi svaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Mark Zuckerberg, hva er dette «The Facebook»?

Spørsmålet ble stilt av en CNBC-reporter i april 2004, i et intervju med Mark Zuckerberg om «cyber-matchmaking».

Zuckerberg var da en 19 år gammel Harvard-student, som hadde opprettet nettstedet «The Facebook» et par måneder tidligere.

- Det er en online-katalog hvor man kan fylle ut en profil med informasjon om hva du studerer, kontaktinfo, interesser - egentlig alt du har lyst til å fortelle. Men viktigst av alt, hvem du er venner med. Så kan man klikke seg rundt og se hvem folk er venner med, og hvordan man framstiller seg selv, svarer Zuckerberg i intervjuet.

Før helga la CNBC ut hele intervjuet på sine Facebook-sider, på dagen elleve år etter at det ble gjort.

- Håper å skape noe kult Zuckerberg forteller videre at han studerer på Harvard, og at grunnen til at han opprettet nettstedet er at hans universitet ikke har sin egen «facebook »- altså en bok med bilder av alle studentene - noe som er vanlig på amerikanske universiteter.

- Hvor stort kan det bli tror du? spør reporteren.

- Det er umulig å si. Da vi først startet håpet vi på 4-500 medlemmer. Nå er vi oppe i 100 000 så hvem vet hvor veien går videre. Vi håper at mange flere universiteter blir med til høsten, forhåpentligvis mellom 100 og 200. Deretter skal vi lansere masse applikasjoner som gjør at folk kommer tilbake. Kanskje klarer vi å skape noe kult, sier Zuckerberg.

I dag vet vi svaret på spørsmålet til reporteren, og det kan vel trygt sies at Zuckerberg lyktes i å «skape noe kult».

I mars 2015 hadde «The Facebook», eller Facebook som det nå kalles, over 1,44 milliarder månedlige brukere.

Zuckerberg selv er nå blant de tjue rikeste menneskene i verden, og i 2014 ble formuen hans estimert til svimlende 205 milliarder kroner.