«Bitcoin Pizza Day»

I 2010 kjøpte han disse to pizzaene. I dag hadde regninga kommet på 182 millioner kroner

- Ingen visste at det skulle bli så stort.

DYRT: I 2010 kjøpte Laszlo Hanyecz to pizzaer med 10 000 bitcoins. Den gang tilsvarte det omlag 300 kroner. Siden den gang har kursen skutt til himmels, og i dag ville regningen kommet på i overkant av 180 millioner kroner. Foto: Laszlo Hanyecz
DYRT: I 2010 kjøpte Laszlo Hanyecz to pizzaer med 10 000 bitcoins. Den gang tilsvarte det omlag 300 kroner. Siden den gang har kursen skutt til himmels, og i dag ville regningen kommet på i overkant av 180 millioner kroner. Foto: Laszlo Hanyecz Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det er en situasjon de aller fleste av oss kan kjenne seg igjen i. Man er sulten, har kanskje lyst på en pizza, og er villig til å betale nesten hva som helst for å få den levert på døra.

Ei regning omtrent like mange av oss vet kan bli av det dyre slaget.

Likevel er det få som kan skilte med å ha kjøpt dyrere pizza enn Laszlo Hanyecz. En pizza-transaksjon som på denne dag blir feiret verden over.

10 000

I dag er det nemlig helt nøyaktig sju år siden programutvikleren fra Jacksonville i Florida betalte 10 000 av den digitale valutaen bitcoins for å få to pizzaer fra restaurantkjeden Papa John's levert på døra.

Den gang var ikke bitcoin store greiene, og Hanyecz regnet med at bitcoinene han hadde generert på sin datamaskin var verdt omlag 40 amerikanske dollar. Hele samtalen i sin helhet kan leses på forumet til bitcointalk.

Lenge sleit Hanyecz med å få noen til å ordne pizza for ham, men til slutt fant han altså noen som gjennomførte bestillingen, og den sultne programutvikleren kunne endelig gjøre det han selv skrev at han ønsket seg:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.