I 2010 vekket Berlusconis «hvite kvinne» oppsikt. Nå er hun tatt for å ha smuglet 24 kilo kokain

Tette bånd til fryktet mafia-syndikat.

«DEN HVITE KVINNE»: I 2010 dukket Federica Gagliardi opp ved den daværende italienske statsministeren Silvio Berlusconis side under G8-møtet i Torino. Nå er hun dømt for å ha smuglet 24 kilo kokain. Foto: NTB Scanpix
«DEN HVITE KVINNE»: I 2010 dukket Federica Gagliardi opp ved den daværende italienske statsministeren Silvio Berlusconis side under G8-møtet i Torino. Nå er hun dømt for å ha smuglet 24 kilo kokain. Foto: NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Før G8-møtet i Torino i 2010 var det få som visste hvem Federica Gagliardi var. Men det var før hun dukket opp på en rekke bilder i følge med selveste Silvio Berlusconi under toppmøtet.

Italienske medier var raskt ute med å gi henne tilnavnet «Den hvite kvinnen» på grunn av hennes kritthvite antrekk.

Nå har Gagliardi igjen havnet i medienes søkelys, men denne gangen er ikke årsaken like flatterende. Hun er nemlig dømt for å ha smuglet 24 kilo kokain inn i Italia. Det skriver Independent.

- Jeg har blitt lurt I en video som er frigitt av det italienske politiet kan man se hvordan lovens lange arm plukker kilo etter kilo med kokain ut av kvinnens håndbagasje.

Etterhvert som det fikk opp for henne hvor alvorlig dette faktisk var, skal hun ha kommet med en slags forklaring på hva narkotikaen gjorde der.

- Jeg visste det ikke. Den var full av ting. De må ha kastet ut klær. Jeg har blitt lurt.

UVITENDE?: Federica Gagliardi hevder selv hun ikke visste hva som befant seg i bagasjen hennes da hun ankom Roma fra Caracas. Foto: Politiet i Napoli
UVITENDE?: Federica Gagliardi hevder selv hun ikke visste hva som befant seg i bagasjen hennes da hun ankom Roma fra Caracas. Foto: Politiet i Napoli Vis mer

Dette trodde derimot ikke dommeren i Napoli nevneverdig på, og dømte Gagliardi til tre og et halvt år bak lås og slå.

- Mild straff Gagliardi var heller ikke den eneste som ble dømt mandag. 25 andre personer ble også kjent skyldig, alle for å ha deltatt i en omfattende smugleroperasjon.

Smuglerligaen hadde koblinger til både Spania, Nederland og Sør-Amerika, men hovedsetet var i Napoli.

Det er antatt at kokainen Gagliardi hadde med seg fra Venezuelas hovedstad Caracas skulle til det beryktede Camorra-syndikatet.

I etterkant av rettergangen er det de som har tatt til orde for at straffen er i mildeste laget, men dommeren la til grunn at hun ikke selv var medlem av det internasjonale kartellet som står bak.

Dom Der Gagliardi nå må belage seg på litt tid bak murene, er ikke tilværelsen så annerledes for mannen som gjorde henne kjent. Berlusconi ble nemlig selv dømt til tre års fengsel for korrupsjon i sommer.

Berlusconi var anklaget for å ha bestukket en italiensk senator i 2006. Dette for å få vedkommende til å skifte side, og dermed velte sentrum-venstre-regjeringen som da satt med makta.

Han slipper derimot å sone dommen da en foreldelsesfrist slår inn før anken kan ferdigbehandles. Det meldte nyhetsbyrået Reuters.

I 2013 ble Berlusconi dømt for skatteunndragelser gjennom medieselskapet Mediaset. Han ble først dømt til fire års fengsel, men straffen ble siden redusert til samfunnstjeneste, og Berlusconi gjorde opp for seg ved å hjelpe til på et senter for pasienter med Alzheimer. 

Dommen førte også til at Berlusconi ble kastet ut av nasjonalforsamlingen.

Berlusconi er i tillegg blitt anklaget for kjøp av sex fra en mindreårig, men ble frikjent for dette i mars.