MIDTPUNKTET: Gården til Arnold-familien ble helt ufrivillig midtpunktet for all slags aktivitet. Foto: Google Maps
MIDTPUNKTET: Gården til Arnold-familien ble helt ufrivillig midtpunktet for all slags aktivitet. Foto: Google MapsVis mer

I 2011 flyttet familien Arnold til denne øde gården. Det skulle bli starten på et mareritt

Visste ingenting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er ikke til å stikke under stol at drømmen for mange i en heseblesende hverdag, er å flytte ut på landet.

Komme seg vekk fra asfalt, eksos, støy og leven, og bare leve livets glade dager på et lite småbruk langt fra allfarvei.

Det var denne drømmen James og Theresa Arnold aktet å realisere da de flyttet inn på gården nordøst for Wichita i delstaten Kansas. Men tilværelsen deres ble langt fra så fredelig som de hadde sett for seg.

En rekke anklager

For ikke lenge etter at familien hadde flyttet inn, begynte kjøret. Folk av alle slag begynte å dukke opp på døra deres, med de merkeligste anklager og forespørsler. Det skrev nettstedet Fusion tidligere i år.

De ble spurt om alt fra stjålne biler, skattesvindel, bitcoin-svindel, stjålne kredittkort, selvmordstelefoner, stjålne Facebook-kontoer og en rekke andre bisarre forhold.

James Arnold ble til og med anklaget for å holde jenter på gården med det formål å bruke dem til innspilling av pornofilmer.

Problemet var bare at paret ikke hadde noe med noen av disse tingene å gjøre.

Midtpunktet

Grunnen til at Arnold-familien plutselig virket å være verdens mest aktive yrkesforbrytere, er så enkel som en «datafeil».

Det geografiske midtpunktet i USA ligger nemlig på korrdinatene 39.83333, -98.585522. Dette er også stedet IP-selskapet MaxMind gir alle IP-adresser de ikke er helt sikre på hvor hører hjemme.

En IP-adresse er en unik identifikator alle enheter må ha for å kunne kommunisere med andre enheter på internett.

Samtidig har MaxMind rundet av disse koordinatene noe for enkelhets skyld, og dermed plassert det noen meter fra innkjørselen til Arnold-familien.

Og vips, så ble Arnold-gården roten til 600 millioner IP-adresser.

Søksmål

Nå har det gått så langt at James Arbold har gått til sak mot MaxMind, Han krever en erstatning på minst 75 000 dollar, men advokat Randall Rathbun sier at dette beløpet kan bli høyere i senere søksmål.

Han forteller at «trakasseringen» fortsetter den dag i dag, selv om det er en stund siden feilen ble oppdaget.

MaxMind har endret feilen i sine systemer, og ruter nå alle ukjente adresser til en innsjø i nærheten, men mange av selskapets kunder oppdaterer ikke systemene sine jevnlig. Dermed kan det ta lang tid før saken er helt ute av verden.

En talsperson for selskapet sier til Ars Technica at «Max Mind er klar over søksmålet, men ikke vil kommentere dette så lenge saken pågår».