MILLIONÆR: 76 år gamle Jacqueline Veyrac eier restauranten La Réserve i Nice og Grand Hotel i Cannes. Forrige uke ble hun kidnappet. Foto: Eric Gaillard / Reuters
MILLIONÆR: 76 år gamle Jacqueline Veyrac eier restauranten La Réserve i Nice og Grand Hotel i Cannes. Forrige uke ble hun kidnappet. Foto: Eric Gaillard / ReutersVis mer

I 2013 ble den franske millionæren (76) forsøkt kidnappet. Forrige uke ble hun holdt fanget i to dager

«En bestselgende thriller».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag forrige uke ble franske Jacqueline Veyrac (76) kidnappet i Nice.

76-åringen driver femstjernershotellet Grand Hotel i jetsett-byen Cannes, men bor i Nice.

Hun var ikke langt unna sitt eget hjem da hun ble tvunget ut av sin egen bil og inn i en annen bil, av tre maskerte menn, skriver The Guardian.

«En bestselgende thriller»

To dager senere ble hun reddet etter at en forbipasserende fikk øye på henne. Veyrac skal på tidspunktet ha sittet fastbundet inne i bilen.

Nå jobber politiet i Frankrike med å etterforske saken, som Le Parisien omtaler som «en bestselgende thriller».

Siden forrige uke er ni personer arrestert. Politiet mistenker at flere av dem, på hver sin måte, har en tilknytning til kidnappingen.

En italiener som tidligere har drevet en Michelin-restaurant, en tidligere paparazzi og en mann som tidligere har jobbet for den britiske etteretningstjenesten skal være blant de arresterte, melder The Guardian.

Ble forsøkt kidnappet i 2013

Minst to av de som først ble arrestert skal også ha jobbet på La Réserve, en restaurant Veyrac eier, men en av dem skal ha blitt løslatt.

Avisa skriver at syv av de arresterte fikk saken hørt foran en jury søndag.

Samme dag skal politiet ha iverksatt videre etterforskning av seks av dem. De er siktet for blant annet planlegging av kidnapping, frihetsberøvelse og forsøk på utpressing som del av en organisert gruppe.

76 år gamle Veyrac skal ha opplevd noe liknende i 2013. Da ble hun forsøkt kidnappet, men klarte å unnslippe. Politiet mistenker at de to sakene henger sammen, og tror at kidnapperne skal ha fulgt med på henne i flere måneder før de slo til.

Risikerer livstid

The Guardian skriver at Jean-Michel Prêtre, aktor i saken, i går uttalte at saken er kompleks og at noen av de mistenkte kan risikere livstid i fengsel dersom de blir dømt.

- Vi fortsetter etterforskningen. Det er fortsatt mennesker vi må finne, snakke med og det vil nesten helt sikkert komme en rettssak. Vi er nødt til å skape klarhet i noen ting, sa Prêtre.

Flere av de arresterte skal ha innrømmet forholdene, mens noen har forklart, enten på egenhånd eller gjennom advokat, at de ikke har hatt noe med kidnappingen å gjøre.