I 2013 eksploderte meteoren over Russland: - Det kan skje igjen

NASA-sjefen advarer om trusselen meteorer utgjør for jordkloden.

2013: I dette skjermbildet fra et dashbordkamera kan man se meteoren fly gjennom lufta over Tsjebarkul, hvor den landet i en innsjø. Foto: AP Photo/AP Video / NTB Scanpix
2013: I dette skjermbildet fra et dashbordkamera kan man se meteoren fly gjennom lufta over Tsjebarkul, hvor den landet i en innsjø. Foto: AP Photo/AP Video / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var under den sjette Planetary Defense-konferansen i Washington D.C at NASA-sjef Jim Bridenstine snakket om faren meteorene utgjør for jordkloden, og viktigheten av å overvåke disse.

Han mener risikoen for at en meteor krasjer her ikke blir tatt alvorlig nok.

- Dette handler ikke om Hollywood. Det handler ikke om film. Det handler om å beskytte den eneste planeten vi per i dag vet det er mulig å leve på, sa NASA-sjef Bridenstine, ifølge CNN.

Meteor eksploderte i 2013

Bridenstine viste til meteoren som eksploderte over Russland i 2013. Heldigvis for beboerne i den russiske regionen var meteoren relativt porøs og delte seg raskt i mindre fragmenter. Meteoren ble anslått å ha vært 17-20 meter i størrelse. Om den hadde vært mer solid, kunne den ha ført til langt større ødeleggelser.

- Den lyste sterkere enn sola på det tidspunktet den kom inn i jordas atmosfære. Og folk kunne kjenne varmen fra objektet på 62 kilometers avstand, sa Bridenstine.

Totalt trengte 112 mennesker behandling på sykehus på grunn av skader etter hendelsen. De fleste ble truffet av glasskår og bygningsrester etter trykkbølgen som blåste ut tusenvis av vinduer og ødela bygningsfasader i millionbyen Tsjeljabinsk på østsiden av Uralfjellene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer