I 2014 ble 276 skolejenter kidnappet av terrorister. Her gjenforenes 21 av dem med sine familier

Kidnappet av den nigerianske terrorgruppa Boko Haram.

HOLDT FANGET: 21 jenter har vært i fangenskap av terroristgruppa Boko Haram i nesten tre år. Her er de sluppet fri, og får komme hjem til jul. Video: CNN Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var en reise de hadde ventet i nesten tre år på å ta fatt på.

Slik åpner CNN sin beskrivelse av hvordan 21 skolejenter som ble kidnappet av Boko Haram i 2014 og løslatt for to måneder siden, begynte på reisen hjem igjen.

Hjem til jul.

276 jenter kidnappet

Det var i april 2014 at den nigerianske terrorgruppa Boko Haram kidnappet 276 skolejenter fra Chibok, nordøst i Nigeria, ikke langt fra den kamerunske grensa.

Nyheten om kidnappingen gikk verden rundt, og var bakgrunnen for kampanjen «Bring back our girls» som mobiliserte millioner av mennesker på sosiale medier.

I to måneder har skolejentene vært i Nigerias hovedstad Abuja, etter å ha blitt løslatt for drøyt to måneder siden. I Abuja har jentene ifølge CNN gjennomgått en rekke medisinske undersøkelser, deriblant psykologiske.

Det var sveitsiske diplomater som sammen med nigerianske myndigheter kom fram til en avtale med Boko Haram om løslatelsen til de 21 jentene.

Reisen hjem

På torsdag begynte deres endelige reise hjem da jentene gikk om bord et fly i Abuja med retning Yola, nordøst i Nigeria.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer