I 2014 kan du legge skiferien til Nord-Korea

Nå vil Kim bygge skianlegg i verdensklasse.

SKI-KIM: Bildet viser den nordkoreanske lederen, som alltid omgitt av oppmerksomme generaler, på inspeksjon ved Masik passet hvor skianlegget planlegges bygd. Foto: AFP PHOTO / KCNA
SKI-KIM: Bildet viser den nordkoreanske lederen, som alltid omgitt av oppmerksomme generaler, på inspeksjon ved Masik passet hvor skianlegget planlegges bygd. Foto: AFP PHOTO / KCNAVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea skal åpne et vintersportssenter i den nordøstlige delen av landet. Senteret skal være i verdensklasse, ifølge landets unge, men øverste leder Kim Jong-un.

Kim var mandag på inspeksjonsreise til stedet der senteret bygges, melder det offisielle nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA. Det er det regjerende kommunistpartiets faste beslutning at senteret skal være i verdensklasse, skal Kim ha uttalt.

- Det er mer fantastisk å se bakken dekket av snø, skal Kim ha uttalt i anledning besøket. Han har deler av sin utdanning fra Sveits og har trolig sett sveitsiske vintersportssentre.

Kim oppfordret arbeiderne på anlegget til å fullføre byggingen innen neste vinter.

Sør-Korea skal være vert for vinter-OL i 2018, og det har vært spekulasjoner på om de to landene ville stille med et forent lag. De to statene marsjerte sammen ved åpningen av sommer-OL i Sydney i 2000 og Aten i 2004, men ikke i Beijing 2008 og London 2012.

(NTB)