FIKK FØRSTE KLEMMEN: Jens Stoltenberg var først på pletten for å gratulere sin etterkommer, Jonas Gahr Støre. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet.
FIKK FØRSTE KLEMMEN: Jens Stoltenberg var først på pletten for å gratulere sin etterkommer, Jonas Gahr Støre. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet.Vis mer

- I 2017 skal vi si statsminister Jonas Gahr Støre

Jens Stoltenberg overlot klubba til Jonas Gahr Støre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Med ovasjoner og langvarig applaus ble Jonas Gahr Støre i ettermiddag valgt til ny Ap-leder.

Vokst fram i partiet - Jonas har vokst fram i partiet vårt, skjøttet alle verv på en utmerket måte, som utenriksminister, helseminister, stabsjef ved SMK, stortingsrepresentant og som aktiv i Oslo Ap.

Han er også internasjonalt respektert og godt kjent. Ikke minst fra tiden som utenriksminister, sa lederen i valgkomiteen Martin Kolberg.

LO-støtte Han sa også at LO-sekretariatet og AUF's sentralstyre har behandler lederspørsmålet og enstemmig gått inn for Støre.

HÅNDTRYKKET: Med et håndtrykk, etterfulgt av en solid klem, gratulerte Jens Stoltenberg Jonas Gahr Støre med ledervervet.
HÅNDTRYKKET: Med et håndtrykk, etterfulgt av en solid klem, gratulerte Jens Stoltenberg Jonas Gahr Støre med ledervervet. Vis mer

- Men det viktigste er hvem Jonas er som person. Ap trenger en leder som er glad i partiet, som viser nærhet, leder partiet på åpen og demokratisk måte. Det er et krav som stilles til alle, men som særlig stilles til lederskapet.

Bli statsminister - Det er valgkomiteens klare oppfatning at Jonas Gahr Støre har de egenskapene som skal til for å lede Ap, sa Kolberg.

Han sa at det viktiste er at Støre er en person som er evne til å bygge broer, og leder Ap inn i framtiden.
Han sa at valgkomiteen også hadde lagt vekt på at Støre kan fylle rollen som statsminister.

Vis mer
- I 2017 skal vi si statsminister Jonas Gahr Støre