I 2040 har nesten halvparten av Oslos befolkning innvandrerbakgrunn

Hvis Statistisk sentralbyrås beregninger slår til.

VIL ØKE: I løpet av de neste 30 åra vil andelen innvandrere i Oslo stige betraktelig, viser Statistisk sentralbyrås nye rapport. Anslagene er imidlertid avhengige av at utviklingen følger samme mønster som i dag. Foto: GEIR BØLSTAD / DAGBLADET
VIL ØKE: I løpet av de neste 30 åra vil andelen innvandrere i Oslo stige betraktelig, viser Statistisk sentralbyrås nye rapport. Anslagene er imidlertid avhengige av at utviklingen følger samme mønster som i dag. Foto: GEIR BØLSTAD / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 2040 vil nesten halvparten av Oslos befolkning enten være innvandrer eller barn av to innvandrerforeldre. Det viser ny forskning fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Det er i rapporten «Regional framskrivning av antall innvandrere 2011-2040», skrevet av demografiekspert Inger Texmon, de nye tallene kommer fram. Anslagene er gjort for hele landet, og SSB slår fast at det rundt de store byene kan bli «svært rask vekst» i innvandrerbefolkningen i åra som kommer.

Om lag sju av ti av innvandrerbefolkningen vil ha bakgrunn fra land utenfor EU/EØS-området.

SSB gjør imidlertid oppmerksom på at anslagene bare vil slå til dersom utviklingsmønsteret forblir det samme som i dag.

Allerede foreliggende tall I redegjørelsen for det faglige grunnlaget opplyser SSB at forutsetningene er de samme som for de omfattende befolkningsframskrivingene fra 2011 når det gjelder variabler som fruktbarhet, dødelighet og samlet inn-/utvandring. Videre bygger de regionale og fylkesvise forskjellene i utvandring, innenlands flytting og innvandring på tall samlet inn i perioden 2006-2010.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer