FORSVANT: Ben Needham var bare 21 måneder da han forsvant på den greske ferieøya Kos. Nå skal politiet grave etter ham, etter at et nytt vitne har meldt seg. De antar at Ben er død. Foto: Privat / NTB Scanpix
FORSVANT: Ben Needham var bare 21 måneder da han forsvant på den greske ferieøya Kos. Nå skal politiet grave etter ham, etter at et nytt vitne har meldt seg. De antar at Ben er død. Foto: Privat / NTB ScanpixVis mer

Ben Needham (1):

I 25 år har politiet etterforsket forsvinningen. Nå ber de moren «forberede seg på det verste»

Hevder at den 21 måneder gamle gutten døde i en gravemaskin-ulykke. Nå skal politiet gjennomføre nytt søk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 24. juli 1991 forsvant 21 måneder gamle Ben Needham på den greske ferieøya Kos.

Den engelske gutten fra Sheffield ble aldri sett igjen.

Nå har et nytt vitne meldt seg til britisk politi og kommet med opplysninger som muligens kan bidra til en løsning på det 25 år gamle mysteriet.

Det melder britiske The Telegraph.

Bedt om å «forberede seg på det verste

Moren til Ben, Kerry Needham, forteller nemlig at politiet nylig besøkte henne i Sheffield og ba henne om å «forberede seg på det verste».

På bakgrunn av den nye informasjonen vitnet kom med, skal politiet nå gjennomføre et nytt, målrettet søk etter Ben Needham. De går ut fra at han er død, ikke i live, men forsvunnet, som mora i 25 år har håpet og trodd.

Teorien til politiet er nemlig at ettåringen kan ha blitt påkjørt av en gravemaskin, og omkommet i ulykken. Nå skal politiet grave i området hvor de tror Ben kan ha blitt påkjørt og deretter begravet, like ved Bens besteforeldres feriehus på Kos.

Vitnet skal nemlig være en bekjent av en avdød gravemaskinfører, som vitnet mener kan ha tatt liv av gutten i det han beskriver som en ulykke.

- Betjentene har vært heroiske

Vitnet meldte seg ifølge Daily Mirror etter en TV-appell i 2015.

- Politiet sa at et nytt vitne hadde meldt seg og fortalte dem at det var to områder hvor avfall fra bygningsmasser som ikke hadde blitt sett gjennom, hadde blitt dumpet, sier mora, Kerry Needham, til Daily Mirror.

MISTET HÅPET: Kerry Needham, moren til Ben, har i alle år håpet på at han var i live. Nå tror hun også selv at han er død. Foto: PA Photos / NTB Scanpix
MISTET HÅPET: Kerry Needham, moren til Ben, har i alle år håpet på at han var i live. Nå tror hun også selv at han er død. Foto: PA Photos / NTB Scanpix Vis mer

Gresk politi har gravd i noen områder rundt huset til Bens besteforeldre i 2012, men de fant ingen spor etter gutten.

- Jeg tror at politiet tror de kommer til å finne liket av Ben. Jeg tror han er død, sier moren, som skryter av polititjenestepersonene i «Team Ben», etterforskningsteamet ved South Yorkshire-politiet som etterforsker saken.

- Betjentene har vært heroiske, virkelig utrolige. De har vært så søttende og så lidenskapelig opptatt av å finne svarene vi har lengtet etter i alle disse årene, sier Kerry Needham.

Flere angivelige observasjoner

Gravinga er ventet å begynne om ikke lenge, men nøyaktig når er ikke fastsatt, ifølge Daily Mirror.

Finner de liket av gutten, lukker det en av Storbritannias største forsvinningsgåter. I løpet av disse årene har flere personer kontaktet politiet, overbevist om at de kan ha vært den savnede Ben, men alle har blitt utelukket som følge av DNA-analyser.

Angivelige vitneobservasjoner og bilder av Ben har i årenes løp også fra tid til annen kommet fram. Disse har alle etter hvert blitt motbevist.