I 30 år hadde steinen blitt brukt til å holde døra åpen. Egentlig var det noe helt annet

Verdt over 800 000 kroner.

SPESIELL: Denne steinen har blitt brukt som en dørstopper siden den ble funnet på 1930-tallet i Michigan. Nå viser det seg at den er noe helt spesielt. Video: Central Michigan University / WXMI via CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mona Sirbescu er geologiprofessor, og blir ofte spurt om å sjekke ut steiner. Likevel har hun aldri før funnet en faktisk romstein.

Før nå.

På samme måte som folk hadde spurt henne flere ganger før, ble hun bedt om å undersøke en noe snodig formet stein som en mann fra den amerikanske delstaten Michigan hadde eid i 30 år.

- Jeg så med en gang at det var noe spesielt med den, sier Sibescu til CNN.

- Veier nesten ti kilo

Etter å ha undersøkt steinen, kunne hun med sikkerhet si at det var en meteoritt. Den består av 88,5 prosent jern og 11,5 prosent nikkel. Dette er likevel ikke en helt vanlig romstein. Den veier nærmere ti kilo, og er dermed det sjette største registrerte funnet i Michigan. Den kan være verdt så mye som 100 000 dollar, i overkant av 820 000 norske kroner.

- Det er det mest verdifulle eksemplaret jeg noen gang har holdt i, både økonomisk og vitenskapelig sett, sier Sibescu.

En bit av meteoritten ble også sendt til Smithsonian Institution, USAs nasjonalmuseum, i Washington DC. De kunne bekrefte at det var en meteoritt.

Eieren forteller CNN at steinen kom til jorda en gang på 30-tallet. Selv fikk han tak i den i 1988, da han kjøpte en gård i landsbyen Edmore i Michigan. På befaring av eiendommen i forbindelse med kjøpet la han merke til den spesielle steinen, som han da brukte til å holde døra til huset åpen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer