I 30 år har han vist folk rundt på denne elva i Australia. Aldri har han sett noe lignende

«Jaws versus Claws».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Selv ikke turistguiden som viste Andrew Paice, kona Nikki og datteren Madison (9) rundt på elvsafari på Adelaide River i Australia, hadde noen gang sett noe lignende:

En krokodille som gikk løs på en hai.

«Awestruck» Familien hadde sammen med flere turister allerede sett «det vanlige» på turen i nasjonalparkern Kakadu i Northern Territory: Den fem og en halv meter svære krokodillen Brutus plasket rundt i vannet, og spiste mat som ble gitt til ham på en stang av arbeiderne i parken.

Det var sikkert imponerende nok. De kjørte videre, så på livet. På vei tilbake, så de at Brutus hadde fått besøk i vannet.

- Vi trodde det var en burramundi (en fisk). Guiden kjørte båten nærmere så vi kunne se, og så forsto vi at det var en hai, sier Paice ifølge The Telegraph.

Ifølge de spektakulære bildene han fikk tatt fra båten, går krokodillen til angrep på haien uti elva - før han drar med seg den tilsynelatende forsvarløse haien mot land. Der klaskes haien i bakken.

«Jaws versus Claws», har internasjonale medier døpt hendelsen.

Ni år gamle Madison var «awestruck», ifølge faren - som er fotograf og fikk knipset en haug av bilder.

- Det var de andre turistene på båten også. Selv guiden: han hadde aldri sett noe lignende, og han hadde jobbet der i nesten 30 år. Han var så gira, sier Paice til avisa.

Hevnangrep? Krokodillen Brutus skal være beryktet i området, mye på grunn av at han har mistet nesten alle tennene sine, og ett av forbeina hans er borte. Han er trolig rundt 80 år og 5,5 meter lang.

Har du opplevd noe lignende? Tips oss på 2400@db.no eller 24 00 00 00.

Noen mener at det hele kan ha vært et «hevnangrep» fra Brutus' side, siden foten hans skal ha blitt revet bort i en tidligere kamp. Noen tror det kan ha vært en hai som «tok» foten hans.

- Men etter å ha hørt med flere andre, er det kanskje mer sannsynlig at han mistet foten på grunn av en annen krokodille. Men hvem vet? Det var enten en krokodille eller en hai, sier Paice.

- Så ikke blod Lokale medier skal ha skrevet at krokodillen vant kampen. Paice er ikke enig, ifølge The Telegraph.

- Da vi kjørte forbi første gang, lå krokodillen der med haien i munnen. Da vi kjørte nærmere sklei haien ned i vannet. Haien begynte å sprelle. Så den var helt klart i live. Vi så ikke noe blod noe sted, sier Paice.

<strong>PÅ TUR:</strong> Andrew Paice er på familietur med kona Nikki og datteren Madison (9). Foto: Andrew Paice/Getty Images
PÅ TUR: Andrew Paice er på familietur med kona Nikki og datteren Madison (9). Foto: Andrew Paice/Getty Images Vis mer

Hvordan det gikk med haien, er ikke kjent.

- Den kan ha kommet seg unna, eller den kan ha blitt spist opp. Vi vet ikke. Brutus gjorde ikke det klart for oss, dessverre.

<strong>KAKADU, AUSTRALIA:</strong> Familien er på tur i Kakadou. Foto: Andrew Paice/Getty Images
KAKADU, AUSTRALIA: Familien er på tur i Kakadou. Foto: Andrew Paice/Getty Images Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer