Kraftig økning av corona i India:

- I akutt mangel

Regjeringen i India har blitt nødt til å gripe inn og iverksette flere tiltak for å kunne hjelpe sykehusene.

STORT BEHOV: Etter en kraftig økning i antall coronapasienter har indiske sykehus nå mangel på oksygen. Foto: Sanjay Kanojia / AFP / NTB
STORT BEHOV: Etter en kraftig økning i antall coronapasienter har indiske sykehus nå mangel på oksygen. Foto: Sanjay Kanojia / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Se mer
påvist smittet 117 000 +473
innlagt125 +11
døde 757
påvist smittet 160 000 000+738.5K
døde 3 320 000 +13.6K
Se mer

Med 261 500 rapporterte smittetilfeller søndag, fortsetter den kraftige smittespredningen av coronaviruset i India. Ifølge tall som CNN har hentet fra det indiske helsedepartementet, er dette den fjerde dagen på rad at antall smittetilfeller er over 200 000.

Dødstallene er også høye. 1501 dødsfall er rapportert det siste døgnet. Det skal være det høyeste på nesten ti måneder.

Dette er den andre smittebølgen man ser i landet. På kort tid har både politiske protester, hellige festivaler trolig ført til at smitten har eksplodert i landet.

India skal nå ha passert 14,7 millioner smittetilfeller og 177 000 dødsfall som følge av viruset.

EKSPLODERT: På kort tid har både politiske protester, hellige festivaler, og en dobbeltmutasjon ført til at smitten har eksplodert i India. Assisterende helsedirektør Espen Nakstad om saken. Reporter: Vegard Krüger / Dagbladet TV. Vis mer

Mangler oksygen

Oppblomstringen har også skapt problemer for landets sykehus.

På grunn av mangel på oksygen, har regjeringen derfor besluttet å forby tilførsel av oksygen til industrielle formål, slik at det heller vil være mulig å bidra med oksygenforsyning i de statene der coronaviruset øker, skriver India Today.

Tiltaket gjelder fra og med 22. april.

- Trenger mye mer

En av delstatene som sliter, er Dehli.

Søndag la førsteminister Arvind Kejriwal ut to Twitter-innlegg, der han beskrev situasjonen:

- Dehli er i akutt mangel på oksygen. I lyset av et økende antall saker, trenger Dehli mye mer enn hva som er normalt, skriver han i det første innlegget.

I den andre tweeten deler han bilder av 1500 sengeplasser, som står klare i en gymsal til å ta imot pasienter på mandag.

Vil produsere mer

Landets statsminister Narendra Modi kalte søndag inn til et møte for å se nærmere på hvordan de kunne takle den pågående krisen.

Ifølge en pressemelding fra Statsministerens kontor, ba Modi der om at India også skulle installere 162 anlegg til produksjon av oksygen for å kunne løse problemet raskere.

India er det landet i verden, som ifølge tall fra John Hopkins ligger på andre plass over flest smittede i verden. Kun USA er foran dem på statistikken.

I tillegg til de tidligere nevnte arrangementene, er det også funnet en egen dobbeltmutasjon av viruset i India. En av egenskapene til denne mutasjonen er at den skal være mer smittsom.

I Norge er det så langt påvist bare ett tilfelle av den indiske mutasjonen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer