HØRTE SKUDD:  Beboer Kristin Aardal hørte skudd da hun var ute og gikk tur med hundene. I tillegg så hun to menn løpe fra stedet.  Foto: Øistein Norum Monsen
HØRTE SKUDD: Beboer Kristin Aardal hørte skudd da hun var ute og gikk tur med hundene. I tillegg så hun to menn løpe fra stedet. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer

- I alle år har dette vært verdens fredeligste boligområde, så dette var skremmende

Beboer Kristin Aardal hørte to skudd og så to menn da hun var ute og luftet hundene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag kveld ble det avfyrt skudd i et boligområde på Skullerud, etter en forbipasserende mann tok en «fremmed» i å snoke i et postkassestativ.

Kristin Aardal (55) bor i et av rekkehusene  i Skullerudveien 40, hvor politiet fredag jaktet på pistolmannen.

- Så to menn løpe Hun skulle ut og lufte sine to hunder, like etter klokken 18, da hun hørte to skudd og så to menn løpe avgårde.

- Jeg gikk i en annen retning enn jeg pleier å gå når jeg lufter hundene, og det tror jeg jammen meg har berget meg fra å bli alvorlig skamfert, Aardal til Dagbladet.

Da hun hadde gått hundre meter i den nye retningen, hørte hun en bil komme i voldsom fart ned stikkveien hun vanligvis går.

- Den raste rett ut på jordet rett nedenfor blokka her, og vi hadde ikke hatt en sjanse til å komme oss unna på den smale veien, sier Aardal.

Politiet sier bilen tilhører mannen som ble skutt på, og at den ikke skal ha vært involvert i hendelsen.

- Melder kom til stedet med en bil, men bilen har ikke noen relevans til forholdet, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen til Dagbladet.
 
Hørte to skudd Så hørte hun to skudd. Det første med lyddemper, og det andre uten.

- Det med våpen har jeg litt peiling på, siden jeg har jaktet hjort og elg i årevis, så dette er ikke lyder jeg husker fra detektimen, sier Aardal.

Hun advarte to joggere hun traff mot å jogge mot skuddene. Selv måtte hun gå en lang omvei for å komme seg hjem. Da hun ringte politiet, var klokka 18.26, og hun fikk vite at det allerede var andre naboer som hadde varslet fra.

 AVFYRTE SKUDD:  Det var en mann med tilknytning til boligområdet rett øst utenfor Oslo sentrum, som oppdaget en fremmed som sto og «rotet med noe» i postkassestativet utenfor lavblokka. Foto: Øistein Norum Monsen
AVFYRTE SKUDD: Det var en mann med tilknytning til boligområdet rett øst utenfor Oslo sentrum, som oppdaget en fremmed som sto og «rotet med noe» i postkassestativet utenfor lavblokka. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

- I alle år har dette vært en av verdens fredeligste boligområder, så dette var veldig skremmende, sier Aardal.

- Merkelig
Politiets innsatsleder på stedet, Svend Bjelland, bekrefter overfor Dagbladet at bilen som var etterlatt på jordet bak politisperringene ifølge fornærmede er hans bil. Og fornærmede  er mannen som meldte at han overrasket en annen mann ved postkassestativet like ved.

- Jeg aner ikke noe om hva som skjedde ved postkassene, men det er bare en bil som kan ha kommet ned der. Og det må ha vært bilen som kom i rasende fart, sier beboer Kristin Aardal om den «merkelige» og skremmende hendelsen, som foreløpig har en forklaring med flere løse tråder.

Bilen er registrert på en eier med adresse i en av Oslos nabokommuner. Han har ikke besvart Dagbladets til telefonen han er registert med.

Den samme bilen er ikke meldt stjålet.

 STOR POLITIAKSJON:  Store politistyrker lette etter gjerningsmannen med hundepatruljer og helikopter fredag kveld. Foto: Øistein Norum Monsen
STOR POLITIAKSJON: Store politistyrker lette etter gjerningsmannen med hundepatruljer og helikopter fredag kveld. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer