BILBRANNER:  Natt til i dag ble det påsatt ytterligere tre bilbranner i Norrköping. Natt til mandag var det i alt syv bilbranner i den svenske byen. Foto: Niklas Luks / TT / NTB Scanpix
BILBRANNER: Natt til i dag ble det påsatt ytterligere tre bilbranner i Norrköping. Natt til mandag var det i alt syv bilbranner i den svenske byen. Foto: Niklas Luks / TT / NTB ScanpixVis mer

I alt ti biler har blitt påtent i den svenske byen. Nå peker politiet på narko-bander

Syv bilbranner natt til mandag. Tre i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På mandag ble politiet i den svenske byen Norrköping kastet steiner mot. Det ble starten på det den svenske avisa Expressen beskriver som en urolig natt.

I alt syv biler ble satt i brann, hvorav tre av dem ble helt utbrent.

I natt ble ytterligere tre bilbranner startet på forskjellige steder i Norrköping.

Peker på narkobander Foreløpig har ikke politiet gjort noen pågripelser i sakene. Politiet tror imidlertid at de kan ha sammenheng, og peker på narkobandene i området.

- Politiet har forstyrret narkohandelen og da blir man oppildnet og tror man kan gjøre dumheter som følge av det, sier Fredrik Kliman ved Östergötland-politiet til Expressen.

Klokka 23.25 fikk politiet melding om at to biler sto i brann i et åpent parkeringshus i sentrum. De to bilbrannene begynte på forskjellige steder i det samme parkeringshuset, skriver Expressen.

Klokka 01.32 inntraff neste brann, ifølge avisa. En liten stund etter, begynte enda en bilbrann som spredte seg til to biler som sto i nærheten.

Så klokka 02.18 fikk politiet enda en melding om en tredje bilbrann, men det stoppet ikke der.

Forsøk på mordbrann Klokka 03.57 ble politiet varslet av et avisbud som så at et vindu på en bygning var knust og gardinene som hang i vinduet, var forbrent.

- Ved politites kontroll på plassen framkom det opplysninger som gjorde at man opprettet en anmeldelse på mordbrannforsøk, skriver Norrköping-politiet om brannforsøket i en pressemelding, ifølge Expressen.

- Vet hvem steinkasterne er Selv om politiet ikke har noen mistenkte i noen av bilbranntilfellene, har de identifisert de som kastet stein på politiet natt til mandag, ifølge avisa.

- Vi vet hvem det er og det er ingen småbarn, sier Anders Arvidsson, stasjonsbefal ved Nordköping-politiet til Norrköpings tidningar.

Han advarte på mandag mot at de siste nettenes hendelser kan ha konsekvenser for politiets virksomhet ellers i distriktet.

- For oss er det et arbeidsmiljøspørsmål. Vi kan bli tvunget til å reise inn med flere biler i disse områdene for å verne om vår egen sikkerhet. Dette tar så klart ressurser som skulle ha blitt brukt på andre områder, sier Arvidsson.

 UTBRENT:  Natta før, natt til mandag, var det syv bilbranner i Norrköping. Flere av bilene som ble påtent, ble helt ubtrent. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB Scanpix
UTBRENT: Natta før, natt til mandag, var det syv bilbranner i Norrköping. Flere av bilene som ble påtent, ble helt ubtrent. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB Scanpix Vis mer