I alt ti personer arrestert etter øksedrapet i London

Mann i 50-årene pågrepet mandag.

DREPT: England ble rystet av et brutalt drap på åpen gate i London. Lee Rigby var soldat ved Royal Regiment of Fusiliers. Foto: Ministry of Defence/Reuters.
DREPT: England ble rystet av et brutalt drap på åpen gate i London. Lee Rigby var soldat ved Royal Regiment of Fusiliers. Foto: Ministry of Defence/Reuters.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag forrige uke gikk to menn til angrep på Lee Rigby med kjøttøks og kniv i Woolwich i London, etter å ha kjørt på soldaten med bil.

Det brutale drapet skjedde utenfor militærleiren der Rigby var stasjonert. Han vervet seg og tjenestegjorde i Afghanistan i 2009.

Det har vært en rekke arrestasjoner i forbindelse med saken. Lørdag opplyste britisk politi at ytterligere tre personer var pågrepet i forbindelse drapet. To menn på 24 og 28 år ble pågrepet i en bolig i London, mens en 21-åring ble pågrepet på gata, kom det fram av en uttalelse fra Scotland Yard.

Søndag ble en 22-åring pågrepet i Highbury nord i London, men han ble siden løslatt.

Ytterligere en mann pågrepet Nå har nok en person, en mann i femtiårene, blitt pågrepet skriver BBC. Han er siktet for å ha vært delaktig i planleggingen av det brutale drapet.

BLOMSTERHAV: Folk har lagt ned tusenvis av blomster på stedet for ugjerningen forrige onsdag. Foto: REUTERS/Olivia Harris
BLOMSTERHAV: Folk har lagt ned tusenvis av blomster på stedet for ugjerningen forrige onsdag. Foto: REUTERS/Olivia Harris Vis mer

Politiet bekreftet også at de hadde ransaket en adresse sørøst i den engelske hovedstaden. Hvorvidt adressen har noen tilknytning til mannen som ble pågrepet er uklart.

Har ikke avhørt gjerningsmennene De to mistenkte gjerningsmennene, Michael Adebolajo, (28) og Michael Adebowale (22) er fortsatt innlagt på sykehus etter at de ble skutt av politiet på gaten i Woolwich etter drapet på Rigby.

De blir av BBC beskrevet som briter av nigeriansk opprinnelse. De to er tidligere kjenninger av politiet, og blir beskrevet som «ensomme ulver».

Etterforskere gransker en mulig sammenheng mellom drapet og nigerianske islamister.
De har ikke blitt avhørt etter ugjerningen, og politiet har sagt at de ikke vil bli det før de er skrevet ut fra sykehuset.

Familien besøkte åstedet Søndag besøkte Lees kone, mor og stefar for første gang stedet der deres kjære ble drept.

Ifølge Daily Mail la Rebecca Rigby ned en siste hilsen til sin avdøde ektemann.

EDL-LEDER Tommy Robinson snakker til de fremmøtte medlemmene i den høyreekstremistiske organisasjonen EDL. Han sa blant annet at det var på tide med en «engelsk vår». Foto: AFP PHOTO / LEON NEAL
EDL-LEDER Tommy Robinson snakker til de fremmøtte medlemmene i den høyreekstremistiske organisasjonen EDL. Han sa blant annet at det var på tide med en «engelsk vår». Foto: AFP PHOTO / LEON NEAL Vis mer

- Min helt, min soldat, min store kjærlighet. Fram til neste gang vi møtes, min engel, vet jeg at du vil passe på meg og vår sønn, står det i brevet hun la ned.

Det ble også festet en ballong fra deres sønn Jack (2), der det sto «Dad in a million».

- Min far, min helt. Ditt minne vil leve videre i meg. Du har gjort meg stolt, og jeg vil savne deg for alltid. Elsker deg, Jack, står det på en lapp som ble lagt ned på vegne av sønnen, ifølge The Guardian.

Fascistmarsj Mandag marsjerte vel 1000 medlemmer av den høyreekstreme organisasjonen English Defense League (EDL) mot Trafalgar Square i London. De skal blant annet ha ropt «there's only one Lee Rigby», «det er bare en Lee Rigby». De skal også ha ropt slagord mot statsminister David Cameron og mot muslimer, skriver Huffington Post.

- Dette er av respekt for våre væpnede styrker, sa EDL-leder Tommy Robinson til de fremmøtte medlemmene. 

- De har hatt sin arabiske vår. Det er på tide med en engelsk vår, la ha han til.

En liten gruppe antifascister som protesterte mot høyreekstremistene ble holdt på trygg avstand av politiet.

PROTESTERTE: EDL-medlemmene protesterte mot alt fra muslimer til David Cameron. Foto: REUTERS/Luke MacGregor
PROTESTERTE: EDL-medlemmene protesterte mot alt fra muslimer til David Cameron. Foto: REUTERS/Luke MacGregor Vis mer

Tretten personer ble arrestert som følge av demonstrasjonen.

ANTIFACISTER: En liten gruppe antifacister viste sin avsky mot EDL. De måtte beskyttes av politiet. Foto: AFP PHOTO / LEON NEAL
ANTIFACISTER: En liten gruppe antifacister viste sin avsky mot EDL. De måtte beskyttes av politiet. Foto: AFP PHOTO / LEON NEAL Vis mer