«I am your lord» sa sørlendingen før han tvang familiens au pair til sex

Nå er han dømt til to års fengsel.

FØR OG ETTER: Den domfelte mannen har hatt to au pairer før og én etter henne som han ble dømt for å ha forgrepet seg mot. - De har trivdes og hatt gode arbeidsforhold, sier mannens forsvarer Gunhild Lærum. 
Foto: Øistein Norum Monsen
FØR OG ETTER: Den domfelte mannen har hatt to au pairer før og én etter henne som han ble dømt for å ha forgrepet seg mot. - De har trivdes og hatt gode arbeidsforhold, sier mannens forsvarer Gunhild Lærum. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før jul dømte Agder lagmannsrett alenefaren til to års fengsel, hvorav ni måneder betinget, og til å betale au pairen 125.000 kroner i erstatning.

Saken er enda et eksempel på at au pairer utnyttes.
Justisdepartementet jobber denne våren med å endre au pair-ordningen, for å hindre utnyttelse og styrke den kulturutvekslingen som egentlig er formålet.

«Blow job» Den flere ganger domfelte sørlendingen mente au pairen han hadde høsten 2009 var udugelig.

En formiddag han var syk og alene hjemme med den 24 år gamle jenta, bestemte han seg for å sette henne på plass.

Han gikk ned på rommet hennes og skjelte henne ut. Han klaget over hodepine og sa at hun bråkte.

- Jeg har et jækla temperament, innrømmer mannen overfor Dagbladet. Han nekter for å ha presset henne til sex, men retten trodde på jentas historie om at han først ba henne om en «blow job» for å lette smertene.
Hun forklarte at seksuelle tjenester ikke var en av hennes arbeidsoppgaver, men da skal han bare ha blitt mer aggressiv.

«Help me Lord» I dommen står det at hun satte seg på gulvet og gråt, og at han sparket henne, vred håndleddet hennes og dro henne opp. Så tvang han henne ned på en sovesofa og satte seg på henne så armene ble fastlåst.

Deretter tok han tak i håret hennes og forsøkte å presse penis inn i munnen hennes.

Det var da kvinnen ropte: «Help me Lord».
Mannen svarte: «I am your lord».

Finger over halsen Jenta var da så redd at hun gikk med på å onanere ham, for å slippe å utføre en «blow job».

«Før han forlot rommet spurte tiltalte fornærmede om hun hadde tenkte til å fortelle dette til venner mens han førte en finger over egen hals. Fornærmede oppfattet dette som en trussel om å drepe henne hvis hun fortalte noen hva som hadde skjedd», står det i dommen. - Jeg er glad for dommen, og for at dette er over, sier jenta på telefon til Dagbladet.

- Uforstående - Vi snakket med au pairer som han har hatt både før og etter denne saken, og de har trivdes og hatt gode arbeidsforhold, sier mannens forsvarer Gunhild Lærum.

Mannen selv sier at den siste au pairen hans sluttet i mai i fjor, et og et halvt år etter at det var innledet etterforskning mot ham, og fire måneder etter tiltalen.
- Jeg kan faen ikke fatte og begripe hvordan i helvete jeg kunne bli dømt for dette. Det er ingen beviser, bare påstand mot påstand, sier han til Dagbladet.