Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I år vil nissen ha svineinfluensavaksine

Amerikanske julenisser er redd for smitte fra barn, mener de er i risikogruppen grunnet overvekt.

RISIKOGRUPPE? Medlemmer av The Amalgamated Order of Real Bearded Santas vil gjerne ha svineinfluensavaksine, helst før jul.  Foto: AP Photo/Kathy Willens
RISIKOGRUPPE? Medlemmer av The Amalgamated Order of Real Bearded Santas vil gjerne ha svineinfluensavaksine, helst før jul. Foto: AP Photo/Kathy Willens Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): «Er det noen snille barn her uten svineinfluensa» er muligens noe flere av USAs mange kjøpesenternisser kan komme til å si i julestria fremover. Nå krever nemlig nissene og deres talsmann å bli vaksinert før de får snille og snørrete barn på fanget.  

Under en konferanse i Philadelphia for gruppen «The Amalgated Order of Real Bearded Santas» sto svineinfluensa på dagsorden.  

- Vi vil ikke at noen barn skal gå uten å hilse på julenissen, men det er ikke verdt å ta med et sykt barn som smitter nissen, som så kan smitte andre barn, sa nissesjefen Nicholas Trolli til AP.
 

Nissene i USA er godt organisert, og også Ernest Berger som er leder for Santa America, vil beskytte de skjeggete og røslige rødkledde.   Berger ba i forrige uke om at julenissene skulle bli en prioritert gruppe for svineinfluensavaksine, på samme måte som ansatte i helsevesenet.  

Ernest Berger mener to tredjedeler av medlemmene i Santa America er overvektige, og tror nissene befinner seg i risikogruppen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media