I årevis har livet på innsiden av murene i Storbritannias sikreste fengsler vært en hemmelighet

Ny rapport avslører.

RAPPORT: En ny rapport avslører soningsforholdene for Storbritannias mest beryktede kriminelle. Her fra Wakefield-fengselet. Foto: NTB Scanpix
RAPPORT: En ny rapport avslører soningsforholdene for Storbritannias mest beryktede kriminelle. Her fra Wakefield-fengselet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er i utgangspunktet ikke noen dans på roser å sitte bak lås og slå, men for 60 av Storbritannias farligste innsatte er hverdagen en ganske annen igjen.

I en ny rapport, som blir gjengitt i den britiske avisa Independent, avsløres nå nye detaljer rundt soningsforholdene for landets mest beryktede kriminelle. Detaljer som inntil nylig har vært ukjent for de fleste.

Voldelige Det er fengselstjenesten selv som har utarbeidet rapporten der både innsatte og fangevoktere har blitt intervjuet for å kartlegge soningsforholdene i det som blir kalt «jails within jails» eller «fengsler i fengslene».

De fleste som sitter på disse høysikkerhetsavdelingene har blitt sendt dit etter at de har angrepet vakter eller andre innsatte ved andre fengsler.

Blir de først satt på en slik avdeling blir de mest sannsynlig sittende der i en årrekke, og siden 1998 har bare fem fanger blitt flyttet ut. Blant de som nå sitter der er Charles Bronson, regnet som Storbritannias farligste mann.

22 timer på cella i døgnet Rapporten forteller at en av de innsatte på høysikkerhetsavdelingen omtaler forholdene «som å bo på en ubåt», og lufegården der fangene får anledning til å se et glimt av dagslys blir beskrevet som «uaksebtable og undertrykkende bur».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.