SKATTEJEGER SAVNET:  Nord langs Rio Grande i New Mexico, har søket etter den savnede skatejegeren Randy Bilyeu foregått. Et eller annet sted langs elva håpet han at han skulle finne den gjemte skatten som ligger et sted i den enorme fjellkjeden Rocky Mountains, lagt der millionæren Forrest Fenn. Foto: NTB Scanpix
SKATTEJEGER SAVNET: Nord langs Rio Grande i New Mexico, har søket etter den savnede skatejegeren Randy Bilyeu foregått. Et eller annet sted langs elva håpet han at han skulle finne den gjemte skatten som ligger et sted i den enorme fjellkjeden Rocky Mountains, lagt der millionæren Forrest Fenn. Foto: NTB ScanpixVis mer

I årevis har tusenvis lett etter skatten på 10 mill. Nå har en av skattejegerne mystisk forsvunnet

Fant gummibåten og hunden hans i ødemarka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tusener på tusener har i årevis søkt i den amerikanske fjellkjeden Rocky Mountains etter en bortgjemt skatt på over 10 millioner kroner.

Skatten, som er gjemt et øde sted i den enorme fjellkjeden som strekker seg fra New Mexico i sør og helt til Alaska i nord, er lagt der av den eksentriske antikvitetshandleren og millionæren Forrest Fenn (85), og har skapt enorm interesse de siste par åra.

Nå har en av skattejegerne, Randy Bilyeu (54), forsvunnet på mystisk vis, ifølge The Guardian, som gjengir en artikkel fra nyhetsbyrået Associated Press.

Søkte langs elva Nå leter millionæren Fenn og mange av skattejegerne etter Bilyeu, som sist ble sett 5. januar mens han forsøkte å lokalisere kista som inneholder over 10 millioner kroner i blant annet gull og smykker.

Familie og venner av Bilyeu forteller at den 54 år gamle skattejegeren kjøpte en gummibåt og satte av gårde ned den om lag 3000 kilometer lange elva Rio Grande 5. januar.

Med seg i gummibåten hadde han en GPS, en våtdrakt og hunden sin Leo.

De to foregående ukene hadde han lett langs elva som renner vestover langs Santa Fe.

Fant gummibåten og hunden hans Det skulle gå én uke før en bekymret venn av ham tok kontakt med Bilyeus eks-kone. 14. januar meldte hun Bilyeu savnet. Dagen etter fant letemannskaper gummibåten og hunden hans.

Men Bilyeu selv var det svært få spor etter. Det ble imidlertid funnet et kart med ulike markeringer i bilen hans. Kartet brukes ifølge The Guardian blant skattejegere som han selv for å snevre inn søket.

Letemannskaper og politiet i New Mexico søkte gjennom dalfører langs elva med blant annet helikoptre og hunder, men ga til slutt opp etter at dagevis med søk ikke ga noen resultater.

Frivillig leteinnsats Det har ikke millionæren Forrest Fenn og hans skattejegere gjort. Fenn har leid inn helikoptre som sammen med skattejegere til fots, fremdeles søker etter den savnede Bilyeu.

- Vi vet at Randy (Bilyeu) studerte dette området nøye. Han noterte til og med at spesifikke områder var farlige når været var dårlig. Han hadde gjort en god del undersøkelser. Han padlet ikke bare ned Rio Grande. Han visste hvor han skulle. Han hadde en plan, sier Sacha Johnston, en skattejeger som koordinerer det frivillige søket etter Bilyeu.

Skattejakten har ved andre anledninger også skapte problemer for flere som har forsøkt å finne rikdommen i ødemarka. Parkpolitiet i blant annet nasjonalparken Yellowstone har blitt tilkalt en rekke ganger for å redde skattejegere som har gått seg bort eller møtt naturkrefter de ikke var i stand til å håndtere.

Vil ikke avslutte jakten Og mannen bak skattejakten har ved nesten like mange anledninger utstedt advarsler, sammen med flere ledetråder - som oftest i diktform. På spørsmål om han ikke burde avslutte skattejakten, svarer han:

- For mange har lett etter skatten. Det ville ikke vært rettferdig overfor dem å avslutte dette, sier Fenn, ifølge The Guardian.

 SKATTEN:  I flere år har tusenvis av mennesker søkt etter denne skatten. Foto: Associated Press / NTB Scanpix
SKATTEN: I flere år har tusenvis av mennesker søkt etter denne skatten. Foto: Associated Press / NTB Scanpix Vis mer