- I Argentina har vi mange som Josef Fritzl

73 år gammel mann holdt datter som sexslave, og fikk to barn med henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En argentinsk mann er dømt til 16 års fengsel for incest, skriver nyhetsbyrået AP. Mannen holdt sin datter fanget i hjemmet i 16 år, og fikk to barn med henne.

Aktor i saken, Sergio Antin, sier saken har mange likhetstrekk med Fritzl-saken i Østerrike.

- Hvis vi snakker om seksuell tvang, og vi tar i betraktning at offeret ikke forlot huset, så ja, det er likheter, sa Antin etter domsavsigelsen i Buenos Aires i går.

Etterforskningen viste at 73-åringen begynte å misbruke datteren i 1992. Da var hun tolv år gammel.

Året etter førte misbruket til at hun ble gravid, og fikk et barn. Da flyttet jentas mor ut av huset. Etterhvert flyttet jentas fem søsken også ut. Hun fikk et nytt barn med sin far i 1997.

I motsetning til i Fritzl-saken ble ikke kvinnen holdt fysisk innesperret i denne saken. Faren holdt henne fanget med psykisk terror. Hun flyktet flere ganger, men han fikk henne tilbake gjennom å true barna hennes, ofte med våpen.

I 2003 forlot hun huset, og anmeldte faren til politiet. Argentinske psykologer er ikke overrasket over at det tok henne over et tiår å komme seg løs fra farens psykiske jerngrep.

- Hvis virkeligheten i hjemmet var så pervers, hvordan kunne hun forestille seg at utenomverdenen ville hjelpe henne?, sier familieterapeut Cristina Castillo fra Buenos Aires til AP.

Maria Elen Leuzzi, stifter av en hjelpeorganisasjon for voldtektsofre, tror skam hindrer incestofre fra å stå fram, og at problemet er stort i Argentina.

- Her har vi mange som Josef Fritzl, sier hun.