Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I åtte år har fotografen Pete Souza fotfulgt Obama. Dette er hans avskjedsbilde

«Farvel», skriver fotografen på Instagram.

BILDER: Barack Obama ser ned på Det hvite hus i det som er det siste bilde fra hans trofaste fotograf, Pete Souza, fra Obamas liv i Det hvite hus. Foto: Pete Souza
BILDER: Barack Obama ser ned på Det hvite hus i det som er det siste bilde fra hans trofaste fotograf, Pete Souza, fra Obamas liv i Det hvite hus. Foto: Pete Souza Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag klokken 18 norsk tid avsa Donald Trump eden som offisielt gjorde ham til USAs 45. president.

Etter å ha gjort ferdig innvielsesseremonien fulgte Trump og hans kone Melania Barack og Michelle Obama til et ventende helikopter.

Med i helikopteret var også mannen som har vært Obamas fotograf i Det hvite hus, Pete Souza.

Den anerkjente fotografen har fulgt omtrent hvert lite vink og hvert steg Obama har tatt siden han ble innsatt.

I åtte år har han fulgt Obama, og han anslo i et intervju med New Zealand Herald at han tok mellom 5000 og 2000 bilder av Obama hver dag.

I dag ble Souzas konto arkivert og han startet med blanke ark. Han kommer ikke lenger til å ta bilder for Det hvite hus.

Men før han ga seg helt, la han ut fire bilder av Obamas siste øyeblikk i Det hvite hus.

Det allers siste bilde er et bilde av Obama som ser ned på Det hvite hus fra helikopteret som fraktet ham bort fra innvielsesseremonien til Trump.

Bildeteksten er kort og konsis. Kun ett ord:

«Farvel».

Farewell.

Et bilde publisert av Pete Souza (@petesouza)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling