DREPT: Likene til fem indiske kvinner ligger bak i en lastebil i landsbyen Kinjia i India. Kvinnene ble beskyldt for å bedrive heksekunster, og dusinvis av landsbyboere slo de fem ihjel fordi de mente de sto bak en rekke ulykker i landsbyen den siste tida. Foto: AP PHOTO/NTB SCANPIX
DREPT: Likene til fem indiske kvinner ligger bak i en lastebil i landsbyen Kinjia i India. Kvinnene ble beskyldt for å bedrive heksekunster, og dusinvis av landsbyboere slo de fem ihjel fordi de mente de sto bak en rekke ulykker i landsbyen den siste tida. Foto: AP PHOTO/NTB SCANPIXVis mer

I august ble disse fem kvinnene drept fordi de var «hekser». Hvert år drepes hundrevis av samme årsak

Krig og klimaendringer utløser heksejakter. Bare i 2013 ble over 800 mennesker mishandlet eller drept for antatt heksekunst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

I juli slepte en rasende folkemengde i India en 63 år gammel fembarnsmor ut av hjemmet sitt og hugget hodet av henne etter at den lokale gudinnen hadde beskyldt henne for å kaste onde trolldommer. Offeret var ett av flere titall i den sørlige delstaten Assam som har mistet livet i løpet av de siste månedene på grunn av anklager om heksekunst.

Men problemet er ikke begrenset til India, ikke engang til Sør-Asia. I slutten av juni hugget Den islamske stat (IS) hodene av to kvinner for heksekunst. I februar ble et albino-barn fra Tanzania drept og lemlestet av samme grunn.

I Zimbabwe i fjor steinet en mann sin 71 år gamle onkel til døde for trolldom. Flere titalls lignende historier kommer fra hele den tredje verden.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn