Du leser nå Dagbladet Pluss

I august ble disse fem kvinnene drept fordi de var «hekser». Hvert år drepes hundrevis av samme årsak

Krig og klimaendringer utløser heksejakter. Bare i 2013 ble over 800 mennesker mishandlet eller drept for antatt heksekunst.

DREPT: Likene til fem indiske kvinner ligger bak i en lastebil i landsbyen Kinjia i India. Kvinnene ble beskyldt for å bedrive heksekunster, og dusinvis av landsbyboere slo de fem ihjel fordi de mente de sto bak en rekke ulykker i landsbyen den siste tida. Foto: AP PHOTO/NTB SCANPIX
DREPT: Likene til fem indiske kvinner ligger bak i en lastebil i landsbyen Kinjia i India. Kvinnene ble beskyldt for å bedrive heksekunster, og dusinvis av landsbyboere slo de fem ihjel fordi de mente de sto bak en rekke ulykker i landsbyen den siste tida. Foto: AP PHOTO/NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I juli slepte en rasende folkemengde i India en 63 år gammel fembarnsmor ut av hjemmet sitt og hugget hodet av henne etter at den lokale gudinnen hadde beskyldt henne for å kaste onde trolldommer. Offeret var ett av flere titall i den sørlige delstaten Assam som har mistet livet i løpet av de siste månedene på grunn av anklager om heksekunst.

Men problemet er ikke begrenset til India, ikke engang til Sør-Asia. I slutten av juni hugget Den islamske stat (IS) hodene av to kvinner for heksekunst. I februar ble et albino-barn fra Tanzania drept og lemlestet av samme grunn.

I Zimbabwe i fjor steinet en mann sin 71 år gamle onkel til døde for trolldom. Flere titalls lignende historier kommer fra hele den tredje verden.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.